Световна шампионка по шахмат се изправя срещу робот в София

Разписание - градски транспорт >>>>
СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Нургюл Салимова пристига от състезание в Индия за битката с Chess player
*
Нургюл СалимоваПървото по рода си изложение на роботи у нас ще завърши със специално шахмат предизвикателство. Световната ни шампионка Нургюл Салимова ще се изправи срещу робота Chess player в Serdika Center. Тя ще кацне в София директно от Индия, където се състезава в шампионат за Smart Girls, организиран от Световната шахматна федерация.

Кой ще победи, ще научим на 27.10., от 14.00 ч. в Serdika Center.

Chess Player е един от 15-те робота, които в продължение на две седмици радваха посетителите на търговския център. Той може да предизвика трима опоненти едновременно и постоянно усъвършенства своите шахматни умения, като запомня ходовете на своите противници.

Досега роботът не се е изправял срещу световен шампион и вероятно само такъв може да го победи. В нормалните шах партии той се настройва на първо ниво, а за битката с Нургюл Салимова ще бъде настроен на 20-то. Статистиката сочи, че в повечето случаи роботите побеждават, както се е случвало с имена като Гари Каспаров (през 1997 г.) и Владимир Крамник (2010 г).
ChessRobot_SerdikaCenter (1)
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн