Задържаха под стража 36-годишен за изнасилване

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо П.А., на 36 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 19.10.2019 г. в Стара Загора се съвкупил с лице от женски пол – 31-годишна жена, като я принудил към това със сила и заплашване, като деянието представлява опасен рецидив – престъпление по чл.152,ал.3,т.5 вр.ал.1,т.2 вр.чл.29,ал.1,б.“а“ и б.“б“ от Наказателния кодекс;

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че П.А. познавал семейството на пострадалата и често гостувал в дома им. На 19.10.2019 г. обвиняемият отишъл на гости в дома на пострадалата. Използвайки заплахи по адрес на детето й, както и насилие и физическа сила спрямо нея, той осъществил полов акт.

П.А. е криминално проявен. Нееднократно е бил осъждан за престъпления от общ характер – телесна повреда, влизане в чуждо жилище, изнасилване. Изтърпявал е различни по вид наказания, в това число и ефективно лишаване от свобода, като за последно е бил освободен от затвора през януари 2019 г. Престъплението, за което П.А. е привлечен в качеството на обвиняем и задържан, се наказва с лишаване от свобода от три до петнадесет години.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че П.А. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо П.А. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора, съобщиха от Апелативна прокуратура – Пловдив.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн