Музей „Литературна Стара Загора“ отваря врати на 25 октомври

Разписание - градски транспорт >>>>
СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Музей Литературна Стара ЗагораМузей Литературна Стара Загора 1Нов културен център отваря врати в центъра на Стара Загора. Жителите и гостите на града ще могат да се запознаят с богатото литературно наследство в музей „Литературна Стара Загора“, който е пренесен в нова сграда и предлага съвременен поглед към поетичната слава на града. Той се намира на улица „Димитър Наумов“, на източния приземен етаж на сградата на Националния осигурителен институт.

Новото място предоставя много добри възможности да бъде показано всичко значимо. Близо 80 000 фондови единици са изложени в помещението. Всички материали са старателно пренесени от уредника на музея Иван Матев. Има около 100 оригинални платна, които са поставени по най-подходящия начин, за да им се наслаждават посетителите. Постигнато е отлично пространствено решение за разположението на отделните експонати в експозиционната зала.

Община Стара Загора отправя покана към жителите и гостите на града:

…След три десетилетия музей „Литературна Стара Загора“ се възроди!
Духовните пазители на града ни намериха отново своя ДОМ! Литературната слава на Стара Загора не е помръкнала, паметта е съхранена и в бъдното!
Да бъдем достойни за литературните си предци-строители на националната ни култура!
Музей „Литературна Стара Загора“ Ви очаква!
На 25 октомври 2019 г. от 12.00 часа.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн