Bridgestone разширява мотоциклетното си портфолио с 4 нови гуми, предлагащи по-добро сцепление, управление и увереност


СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*

От ляво надясно: Battlax Classic Racing CR11 (предна и задна), Battlax BT46 (предна и задна), Battlax Racing Street RS11 (предна и задна), Battlecross E50 Extreme

От ляво надясно: Battlax Classic Racing CR11 (предна и задна), Battlax BT46 (предна и задна), Battlax Racing Street RS11 (предна и задна), Battlecross E50 Extreme

Като най-голямата компания за производство на гуми и каучукови изделия в света, Bridgestone винаги полага още по-големи усилия, за да предлага на своите клиенти първокласни и иновативни продукти. Компанията постоянно разработва нови и модерни гуми, които позволяват мотоциклетите да постигнат върховото си представяне. Инвестиции от над 800 милиона евро годишно затвърждават Bridgestone като най-големия поддръжник на научните изследвания и разработки в индустрията. В резултат на това, портфолиото му е изпълнено с продукти, които използват най-новите технологии, предоставяйки различни гуми с разнообразни приложения и задоволявайки нуждите на всеки тип моторист. С четири нови първокласни гуми, които ще бъдат пуснати на пазара през следващата година, 2020-а се очертава да бъде чудесна година за Bridgestone.

Battlax Classic Racing CR11 – Загрейте за печеливша гума

Специално разработена за Maxi Classic Racing, тази гума вече е доказала своето превъзходство в показателите. Докато все още е в разработка, Battlax Classic Racing CR11 вече беше победител в класическия Шампионат по издръжливост на FIM Europe (EEC). В 4-часовия Biker’s Classic в Спа-Франкоршан, той помогна на #10 Poweracing-Japauto да спечели първото място, а на отбор #5 Roadrunner да заеме второто място. При влажни и тежки условия, най-доброто време за обиколка и най-бързото темпо бяха записани с гуми Bridgestone.

Battlax Classic Racing CR11 предлага свръхбързо загряване – жизненоважно за състезанията, които не позволяват загряване на гуми. Шарката на протектора е заимствана от набраздената състезателна гума на Bridgestone, Battlax Racing R11. Тя осигурява на водача постоянно сцепление и изключителни показатели. Със своя високоефективен V-MS-Belt (променлив моно-спирален пояс) отпред, тази гума осигурява отлична спирачна стабилност и допълнително усещане за контакт при завиване. Комбинация от висококачествени съединения за състезателно представяне в трислойна конфигурация на задната гума повишава ефективността на мокра настилка. Съобразена с разпоредбите на FIM Europe за Maxi Classic, тази гума е истински билет за състезателен успех.

В наличност от март 2020 г. в размер 110/80 R18 (предни) и 150/65 R18 (задни).

Battlax BT46 – Вашата нова и подобрена touring гума

Battlax BT46 е на път да замени емблематичната Battlax BT45. От въвеждането си преди 22 години, Battlax BT45 се е доказала като най-добрата touring гума. Сега Bridgestone е надградил тази разработка със съвременни технологии.

Battlax BT46 се отличава с обърната V-образна форма на предната шарка – тя се справя отлично със силите, въздействащи върху гумата, намалява неравномерното износване и дава на водача невероятно усещане за контакт за превъзходно управление. Задната гума е подобрена с наскоро адаптиран единичен силициев състав, за да се постигнат максимални резултати при представянето, сцеплението и износването. Представянето на мокра настилка е подобрено от BT45, без това да влияе върху добре познатите характеристики на предшественика при управление на суха настилка и устойчивостта на износване. BT46 също така е съвместим с UM приложение: безкамерните гуми са одобрени за монтаж на джанти за гуми с вътрешна такава, ако се използват с вътрешна гума.

Bridgestone специално е разработил тази гума, за да покрие широката гама мотоциклети, състезаващи се в touring сегмента. Предлага се в 21 размера за предна и 27 размера за задна. Десет основни размера ще бъдат пуснати на пазара през януари 2020 г., като скоро след това ще бъде представена пълната линия.

Battlax Racing Street RS11 – Първият избор при гумите за висок клас състезателни мотори

Новият флагман в категория Racing Street предлага впечатляващо сцепление и ултра-директно управление. Вече се е доказал с две секунди по-бърз от предшественика си (RS10) в двуминутна обиколка. И това е първата шосейна гума, която включва V-MS-Belt конструкцията на Bridgestone – изпитана и доказала се в състезателната среда. Battlax Racing Street RS11 е първият избор на гума за много производители, когато те представят своите първокласни спортни мотоциклети – тя е част от официалното оборудване на моделите Yamaha YZF-R1 и YZF-R1M, Kawasaki H2 и H2 carbon, Suzuki GSX-R 1000 и GSX-R 1000 R – и скоро още много други.

Battlax Racing Street RS11 се отличава с шарка ориентирана към сцепление на сухо, вдъхновена директно от гумата със състезателен дизайн на шарката Bridgestone R11 и е пригодена за отлично поведение в контактното петно. Общата твърдост и стабилност на задната гума се подобрява с подпротекторния слой и топ протектора (cap and base). Както предната, така и задната гуми са в трислойна 3LC конфигурация, което я прави несравнима по отношение на представянето и издръжливостта на износване. Иновативната V-MS-Belt конструкция оптимизира разпределението на твърдостта на протектора върху задната гума, за да увеличи дължината на контакт в рамото и значително да подобри сцеплението под ъгъл. Фините въглеродни частици в новоразработеното съединение в задната част на рамото подобряват сцеплението, така че водачите да могат да се изстрелват през завоите с пълна скорост, при пълен наклон и с пълна увереност.

В наличност от март 2020 г., в един размер за предна: 120/70 ZR 17 M/C (58W); и два размера за задна: 190/55 ZR 17 M/C (75W) и 200/55 ZR 17 (78W).

Battlecross E50 Extreme – Посветен на екстремни ендуро състезания

Представен през 2019 г., Battlecross E50 отбеляза победна първа година, печелейки състезания в различни категории ендуро. В продължение на този успех, Bridgestone пуска нова, специализирана състезателна гума за екстремно ендуро. Новата E50 Extreme се изправя успешно дори срещу най-трудния терен. В нея е използвано меко съединение, специално разработено за превъзходен контрол и висока сила на сцепление. Шарката на протектора включва усъвършенствано позициониране на блоковете и работи с технологията Castle Block на E50, за да увеличи ефекта на ръба и да осигури допълнително сцепление.

В наличност от януари 2020 г. в 1 размер задна: 140/80 – 18 70M NHS.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2021 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн