Дамите от Инър Уийл клуб Стара Загора посрещнаха президента на Интернешънъл Инър Уийл Филис Чартър

Разписание - градски транспорт >>>>
СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Разписание - градски транспорт >>>>На посещение в Стара Загора беше г-жа Филис Чартър – президент на Интернешънъл Инър Уийл (International Inner Wheel), една от най-големите доброволни организации на жени в света, с над 100 000 членове в повече от 104 страни. В Инър Уийл всички дами, независимо от своята националност, се ръководят от едни и същи цели: насърчаване на приятелството, лична служба в полза на обществото и подпомагане на международното разбирателство.

Посещението на президента Филис Чартър и нейния съпруг, който е ротарианец, е огромна чест и признание за нашия град.

Заедно с официалните гости, Инър Уийл Клуб Стара Загора стартира проект в училище „Васил Левски“, като направи дарение на необходима за училището техника. Беше представен пред учители и ученици националният проект на Инър Уийл „Чети – дари“, който има за цел освен стимулиране на подрастващото поколение за четене на книги, така и запознаване с и насърчаване на дарителството още от най-ранна възраст. В него със свой проект участва и Инър Уийл Клуб Стара Загора, за да мотивираме учениците от училището и града да се включат. За повече информация: http://www.chetidari.bg.

Учениците посрещнаха радушно своите дарители с хляб и сол и представиха фолклорна програма. Те проявиха голям интерес към проекта, с който могат да допринесат за съвременното оборудване на училището си като четат и даряват по проекта на Инър Уийл Клуб Стара Загора спечелените си кредити от вярно решени тестове. Учениците бяха поздравени лично от президента на Интернешънъл Инър Уийл Филис Чартър.

В рамките на програмата за посещението се проведе работна среща с Инър Уийл Клуб Стара Загора и Инър Уийл Клуб Стара Загора – Берое, както и други клубове от региона. На нея бяха представени благотворителните проекти и инициативи на клубовете и тяхната визия за развитие на организацията под мотото на годината “Заедно можем!“.

На официална вечеря бяха приети нови членове в клубовете, на които г-жа Филис Чартър лично връчи значките за членство.

InnerWheel-01InnerWheel-2
InnerWheel-03
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн