Стара Загора е домакин на интерактивна изложба на исторически картини, скулптури и съкровища


СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
9B2A10949B2A1061Интерактивна изложба на картини, предмети и съкровища разказва славната българска история по време на своето национално турне. То бе официално открито на 7-ми октомври в НДК, а Стара Загора е сред първите домакини на изложбата.

От 22-ри до 26-ти октомври всички жители и гости на град Стара Загора ще могат да се насладят на величието на предците ни на бул.”Славянски” 22, търговски комплекс “Практис” (над “Хиполенд”).

Турнето се провежда за първи път в България и ни показва възхода и развитието на цивилизациите по нашите земи. Във всяка изложба са включени исторически картини, съкровища, предмети и литература, които ще бъдат показани на гражданите в цяла страна.

Национално турне „Историческо величие“ ще посети всички 27 областни града в страната до края на юни месец 2020 година, а през 2019 година ще гостува на Плевен, Стара Загора, Бургас, Варна, Шумен, Русе, Велико Търново и Габрово.

9B2A1198Между 22-ри и 26-ти октомври всички желаещи могат да посетят изложбата в търговски комплекс “Практис”,  бул.”Славянски” 22,  от 17 до 21 часа, когато епохите от славното минало на България оживяват пред очите ни. Посетителите могат да участват в различни интерактивни занимания, независимо от възрастта си. Ще могат да видят и пипнат дрехите, които са носели предците ни; съдовете, с които са боравили; и оръжията, с които са се сражавали преди години. Целта е бъдещите поколения на България да бъдат запознати с величието на страната ни през вековете. Нека знаем кои са българите и да почувстваме гордостта им, давайки живота си за земята, която ги е приютила.

„Да си българин не е етническа принадлежност, а титла, която трябва да се заслужи. Целта на турнето е хората в България да си спомнят, че да бъдеш български герой, е въпрос на личен избор. Избор, който всички – ние, правим всеки ден. Картините, скулптурите, съкровищата и интерактивни занимания, представени на изложбата, показват с примери от историята, че всичко зависи от свободата на избора ни.“, споделя Ангел Тодоров – създател и инициатор на изложбата „Историческо величие“.

Билети за „Историческо величие“ могат да бъдат закупени на място или онлайн от:
www.epaygo.bg

Цените на билетите са:
- за деца до 7 г. – входът е безплатен;
- до 18 години – 5 лв.;
- билет за възрастни – 10 лв.

Детайлна информация за всяко от събитията може да откриете тук:
https://www.facebook.com/HistoricalArtBulgaria/
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2021 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн