Седмица след забраната на кожите в Калифорния, у нас организират протест пред ферма за кожи

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
56423163732Събитието ще се състои на 19-ти октомври (събота) пред най-голямата ферма за норки до с. Маджерито. Там само след месец ще бъдат убити и одрани заради кожите им над 100 хил. норки. За трета поредна година от сдружение КАЖИ (“Кампании и активизъм за животните в индустрията”) организират този протест.

Ноември е “времето за реколта” във фермите за кожи, когато козината на животните се сгъстява за зимата и носи най-много печалби на собствениците. В България фермите за кожи са две. Освен във фермата до с. Маджерито, още над 1000 норки ще бъдат убити и във фермата до ямболското село Чарган.

“Буквално преди дни Калифорния показа на целия свят, че хората могат да поддържат качествен живот без да използват напълно излишни продукти на страдание, каквито са ценните кожи. Тази събота ще напомним отново, че фермите за норки са жестокост към животните, вредни са за околната среда и създават опасност за здравето и нормалния живот на местното население”, обяснява Петя Алтимирска от КАЖИ.

Протестът ще се състои в събота от 11 ч. пред входа на фермата за норки (стопанския двор) между разклона за с. Маджерито и автомагистрала “Тракия”.

На 13-ти септември група народни представители внесоха законопроект за забрана на фермите за кожи у нас. Той бе приет на първо четене от първата от две парламентарни комисии на 3-ти октомври. Дата за разглеждането във водещата комисия по земеделието и храните все още не е насрочена.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн