Община Стара Загора бе отличена от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България за създаване на добри бизнес условия

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_3409IMG_3505На тържествена церемония в зала „П. Р. Славейков“ днес бяха отличени социално отговорните компании, партниращи си с местната власт и имащи най-добри практики при подкрепата на обществения интерес. Приветствие към гостите в залата отправи временно изпълняващият длъжността кмет на Стара Загора инж. Янчо Калоянов.

Събитието бе открито от Стефан Шоселов, председател на КРИБ – Стара Загора (сн. 1). „Инициативата за социална отговорност на бизнеса е основна тема, която ще е водеща и през следващите години. На днешното събитие ще чуем от анализатори какво ни очаква, какви са предизвикателствата пред бизнеса за идната година. КРИБ е отговорна институция и се стремим да даваме информация на всички заинтересовани страни“, каза Шоселов. Той припомни, че част от конфедерацията са над 12 хил. компании, 141 браншови организации от всички икономически сектори. От думите му стана ясно, че наградата за социална отговорност е знак за добрата работа и признание за отличените фирми.

Община Стара Загора бе удостоена със специален приз за развитие на бизнес средата по времето на мандата на кмета Живко Тодоров. Той получи грамотата за създаването на добрите перспективи от проф. д.т.н. инж. Николай Вълканов, зам.-председател на КРИБ (сн. 2).

„За мен е голяма чест да получа тази награда. Считам, че тя е за целия екип на общината, за гражданите на Стара Загора, както и за бизнеса, който работи тук. Благодарение на общите ни усилия и труд , на работните места, на платените данъци се случва развитието на Стара Загора. Ще продължавам да работя така, че бизнесът да бъде поддържан, да се насърчава професионалното образование, създаването на квалифицирани кадри, да бъдат запазени ниските данъци, сигурността и стабилността, както и подобряването на инфраструктурата. Това, което е важно за инвеститорите и работодателите“, каза Тодоров.

За наградата, която се връчва от 2013 година, бяха номинирани общо 19 компании, работещи в областта. Шест от тях са работещи на територията на община Стара Загора, с доказани социални показатели, както и отговорни към своите работници, потребители и партньори. Отличените бяха пивоварна „Загорка“, Холдинг „Загора“, „Медина-Мед“, „Трейс Груп Холд“, „Си Би Ес“ и „Градус“.

IMG_3528IMG_3536Със специални награди бяха отличени двама от доайените преподаватели в България, създали десетки шампиони по физика и математика – Теодосий Теодосиев и Любомир Любенов (сн. 3 и 4). Грамоти получиха и децата, донесли гордост на страната и прославили я в различни международни научни форуми – диамантеният медалист и старозагорц Йоан Михайлов, както и роденият в Стара Загора, но учещ в София Теодор Танков и казанлъшките математически надежди – Александър Проданов и Стилиян Иванов.

Приз за доброто партньорство и създаване на условия за развитие на туризма в региона през изминалия мандат получи Галина Стоянова, кмет на Община Казанлък. Наградени бяха фирми от община Гурково, Казанлък, Раднево.

С кратки презентации по време на събитието се включиха Радослав Танев, изпълнителен директор на Индустриална зона „Загоре“, проф. Наско Василев, зам.-ректор по административна, стопанска и информационна дейност на Тракийския университет, Васил Пеев – гл. секретар на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Боян Стефанов – изпълнителният директор и ръководител на направление „Корпоративно банкиране“ на банка ДСК , Теодора Ставрева – директор на Дирекция „Маркетинг и инвестиционно облсужване“ на БАИ, Георги Найденов – водещ икономист и анализатор и Надя Данкинова, представляващ „Фонд за устойчиви градове“.

Гости на церемонията бяха още народният представител Радостин Танев, председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, общински съветници, зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова, зам.-областният управител на Стара Загора Димитър Драчев, председателят на КРИБ – Хасково Стефан Димитров, десетки представители на бизнеса в региона, медии.

IMG_3410IMG_3577
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн