Набират дарения за транспорта на 14 пиана за НУМСИ „Христина Морфова” от Швейцария до Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
TIRВ сърцето на България, в красивата и известна с културните си традиции Стара Загора, се намира НУМСИ „Христина Морфова” – училище за професионално изучаване на музика. Неговите възпитаници са на широката сцена в България и чужбина. В професионалното си развитие младите музиканти се нуждаят от високо качество на обучението, предоставяно от квалифицирани учители, и добра техническа база.

За съжаление пианата, с които разполага музикалното училище в града, са остарели и некачествени. Някои от тях са дори без пълен брой клавиши. Те отдавна са за бракуване, но други няма и учениците са принудени да се обучават на тях. 14 пиана трябва да бъдат подменени, за да могат да се провеждат качествени уроци. Нашата цел е да набавим нови или малко изпозвани пиана от Швейцария и да ги транспортираме до Музикалното училище в Стара Загора.

За целта нашият проект се нуждае от средства за транспорта на тези инструменти.

На 8 октомври 2019 г. от 18.30 ч. в залата на НУМСИ „Христина Морфова” ще се състои благотворителен концерт, на който ще се събират дарения за реализиране на нашия проект. В концерта ще вземат участие настоящи и бивши възпитаници на училището. Ние сме позитивни и вярваме, че ще можем да помогнем за по-нататъшното развитие на младите музиканти в НУМСИ Стара Загора.

Ще се радваме на всяко малко или голямо дарение!
Благодарим!

ШВЕЙЦАРСКО-БЪЛГАРСКА КУЛТУРНА АСОЦИАЦИЯ

Ние сме организация от млади хора, чийто живот е тясно свързан с изкуството – решихме да създадем тази културна асоциация, знаейки колко трудно е децата в България да следват своите мечти в преследването на изкуството като кариера. Стремим се да вдъхновим младото поколение да развие културния живот в родната си страна и да му дадем повече възможности да се изрази.

НАШАТА МИСИЯ

Известно е, че изкуството и участието му в обкръжаващата културна среда е най-мощният двигател за усъвършенстване на креативността на младите хора. Качество, което трудно се развива в технологичния свят, в който живеем. Много талантливи деца и млади хора в България имат желание да продължат своята кариера в музиката и други форми на изкуство, но те не са в състояние да направят това поради липсата на налични инструменти или места за изява. Нашата кауза е да помогнем на тези таланти да преследват мечтите си – да станат артисти и да популяризират повече културните дейности. Стремим се да вдъхновим младото поколение да развие културния живот и да му дадем повече възможности за изява.

Нашата цел е да направим по-добро утре за талантливата младеж днес!

Ако желаете да направите дарение, свържете се с нас на:

Обществен дарителски Фонд Стара Загора
Банкова сметка:
IBAN: BG57 FINV 9150 10BG N05T 02
BIC: FINVBGSF
Основание: дарение пиана
Адрес:
ул. „Граф Н. Игнатиев” 14
гр. Стара Загора 6000, България
е-поща: office@fund-sz.org
web: www.fund-sz.org

Или:

Schweizerisch-Bulgarischer Kulturverein
Банкова сметка:
IBAN: CH87 0025 4254 1926 48M1P
SWIFT/BIC: UBSWCHZH80A
Адрес:
Mihaela Stefanova
Krüsistrasse 8
9000 St. Gallen
Schweiz
e-mail: info@sbkultur.com
web: www.sbkultur.com
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн