VIII Национален конгрес на пациентските организации ще се проведе на 11 и 12 октомври в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Nacionalna pacientska organizaciaОсмият Национален конгрес на пациентските организации ще се проведе на 11-12 октомври в Парк-хотел Стара Загора.

В контекста на текущите здравни и социални реформи основен акцент ще е бъдещето на общинското здравеопазване, различните модели на общинско здравеопазване за осигуряване на по-всеобхватна и по-качествена грижа за пациентите, реализираните ефективни и действащи практики на местно ниво – както от страна на местната власт, така и от активните пациентски организации. Ще бъдат разгледани и работещи чужди модели и възможностите за прилагането им у нас, както и възможностите за насърчаване на донорството, трансплантациите, скрининговите изследвания и и др.

Във втория ден на събитието (12 октомври, събота) ще се съберат работни групи, в които пациентите ще дадат позицията си по ключови въпроси, свързани с общинското здравеопазване и новия здравноосигурителен модел, и ще изведат основни послания, искания и препоръки за подобряване на общинското здравеопазване и осигуряването на по-добро бъдеще на българския пациент.

Препоръките на пациентите ще бъдат представени на кандидат-кметовете по време на организиран телемост с 3 града в страната. Ще се проведе дебат с кандидат-кметове от различни градове, посветен на бъдещето на общинското здравеопазване. Ще бъдат обсъдени позициите им по ключови и наболели въпроси, бъдещето на общинските многопрофилни болници за активно лечение, възможностите за въвеждането на нов тип здравни заведения и услуги, които да отговарят по-пълно на нуждите на конкретната общност, ползите от разширяването на домашните грижи, социалните услуги и др.

Конгресът ще предостави изключителната възможност за продуктивна дискусия, чрез която ще бъдат дефинирани проблемите на общинското здравеопазване и ще бъдат потърсени решения, които да са от полза за българския пациент.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн