В Стара Загора се събраха най-добрите бриджори на Балканите

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Дванадесетата Балканиада по спортен бридж започна днес в Стара Загора. Състезанието се провежда с подкрепата на Община Стара Загора.

Общо 80 състезатели от 8 държави участват в турнира. Те са разделени на 16 отбора, от които половината са от чужбина. Тук са майстори на бриджа от Румъния, Турция, Северна Македония, Гърция, Сърбия, Австрия, Великобритания и България. Срещите се провеждат в залите на комплекс „Верея“.

„Радвам се да Ви приветствам с добре дошли в нашия прекрасен град. Надявам се, че и Вие ще оцените това, което сме направили за една година. Ние сме горди, че Стара Загора за десети път е домакин на Балканиадата. Искаме да се чувствате като у дома си. Пожелавам Ви много спортен хъс, много емоции и приятен престой в нашия град“, каза при откриването Красимира Чахова, зам.-кмет на Община Стара Загора. Тя подари на всички участници туристическа карта на Стара Загора и региона, за да могат през свободното си време да се запознаят с богатото ни културно-историческо наследство.

„Добре дошли отново в Стара Загора. Желая успех на всички и нека да победи спорта и феърплея“, пожела Тони Русев, председател на Българската бридж федерация.

На 4 октомври пак в Стара Загора започва Тридесет и осмото издание на Международния бридж фестивал.

Състезанията са посветени на Празника на Стара Загора – 5 октомври.

IMG_1704IMG_1694

IMG_1717IMG_1714 (2)
#jtdv
gerb

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн