Живко Тодоров, кандидат за кмет на Стара Загора от ГЕРБ: Културното богатство в нашия град е голямо и трябва да го развиваме

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
zhivko-todorov-kultura-stara-zagora-03„През изминалите 8 години положихме големи усилия да привличаме външни инвестиции, за да променим облика на града, защото само с бюджета на общината не можем да направим всичко, което е нужно, за да обновим улици, тротоари, междублокови пространства, образователна, културна и спортна инфраструктура. За да не товарим финансово хората, от 2012 г. не сме променяли и местните данъци и такси, те са сред най-ниските в България“ – каза кандидатът за кмет на Стара Загора от ГЕРБ Живко Тодоров на среща с представители на Регионалния исторически музей, Ансамбъл „Загоре“, Регионална библиотека „Захарий Княжески“ и Художествена галерия – Стара Загора. В срещата участваха още кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ Николай Диков, Милена Желева и Дарин Петков.

Живко Тодоров обобщи десетките изпълнени през двата му мандата проекти, като акцентира на инициативите, свързани със сферата на културата. „Инвестираме в създаване на добри условия за културни мероприятия. Близо 4 млн. лева вложихме за цялостен ремонт на залата в бившия Синдикален дом, която превърнахме в Културен център „Стара Загора“. Скоро ще бъде открит Музей „Литературна Стара Загора“, който дълго време нямаше подходящ дом. Имаме готов идеен проект за ремонт на Летния театър. Културното богатство в нашия град е голямо и трябва да го развиваме“ – каза кандидатът за кмет. Той добави, че една от големите му цели за следващия мандат е в парк „Артилерийски” да бъде построена многофункционална зала с 5000 места, която да привлича много събития. В новия парк ще се намира и новата Ритуална зала, ще бъде направен и параклис.

„Листата с кандидатите за общински съветници е най-добрата, защото не е тясно партийно ангажирана. В нея има много нови личности, доказали се в своите професии хора. Радвам се, че директорът на Държавния куклен театър Дарин Петков е сред тях, защото ще направи много неща в Постоянната комисия по култура в следващия Общински съвет” – добави Живко Тодоров. Дарин Петков заяви, че ще се запознае в детайли с проблемите на всички културни институции в града и ще работи усилено за тяхното решаване. Кандидатът за общински съветник от ГЕРБ обобщи, че Стара Загора има много добра икономическа база, хората получават едни от най-високите за България заплати, но за да се чувстват щастливи тук, трябва да намират и качествени развлечения и отлична възможност за отдих. Затова са нужни и повече разнообразни културни събития, които да позволят на града да се конкурира с Пловдив и София, и екипът на Живко Тодоров води последователна политика в тази посока.

088azhivko-todorov-kultura-stara-zagora-05Кметът увери, че е запознат в детайли с потребностите, които са заявили ръководителите на колективите от сферата на културата, приема ги за важни и потвърди, че исканията са разумни и реално изпълними. Участниците в срещата се обединиха около необходимостта всяка от културните институции да има нужната ѝ самостоятелност при вземането на решения, но и да работят взаимно и в синхрон. „Много съм доволен от подобни разговори, защото те са изпълнени със съдържание и раждат идеи” – обобщи разговора още Живко Тодоров.

Ръководителите и служители в културните институции му благодариха за подкрепата, която са имали през последните години от Община Стара Загора.

045

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн