Три формации музиканти от Операта ще свирят за старозагорци на различни места в града в утрешния Международен ден на музиката

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
641327452В Международния ден на музиката 1 октомври три различни формации от артист-оркестранти на Държавна опера – Стара Загора ще поздравят старозагорци и техните гости с изпълнения на живо на няколко различни места в града.

* В 10,30 часа започва участието на Струнен квартет „Арс Нова“ във фоайето на Община Стара Загора.
* В 17,00 часа младите музиканти Ива Профирова (флейта) и Денислав Джелепов (виолончело) ще свирят в Универсалния магазин, а от 18,30 ч. в магазин „Технополис“ (до Парк МОЛ).
* В 18,00 часа в МОЛ Галерия ще прозвучат популярни класически мелодии от Шуберт, Вивалди, Чайковски, валсове, евъргрийни и др. в изпълнение на Трио „Реверанс” (на снимката).

От 2010 година Трио „Реверанс” в състав Красимира Георгиева – цигулка, Цветомира Динева – флейта и Павлина Димитрова – виолончело, са заедно като творческа формация. И трите са артист-оркестранти в Държавна опера – Стара Загора. Участват в проектите на Операта за най-малките зрители – „ДО РЕ МИ в пелени”, „Музичко”, в концерти и различни прояви.

Международният Ден на музиката 1 октомври се отбелязва за първи път през 1974 г. по решение на Международния съвет по музика към ЮНЕСКО. През 1980 г. по повод 700-годишнината от рождението на Йоан Кукузел 1 октомври е обявен за празник и на българските певци и музиканти.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн