47 шева по лицето на Тайсън Фюри издават една неочаквана слабост

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Тайсън ФюриСледващите месеци ще бъдат изключително вълнуващи за феновете на бокса. Трусовете в листата показаха, че шампионите не са безсмъртни и след като Антъни ще трябва да защитава за първи път своите шампионски пояси, както и да се възстановява от контузия, нова изненада накара всички да погледнат циганския крал с малко скептицизъм. 47 шева бяха необходими на Тайсън Фюри, за да затвори огромната рана при мача му с Ото Валин.

Това показа, че гигантът може да бъде сразен с няколко точни удара. Архивите показват, че Фюри е преживявал и много по-тежки препятствия, но този път изненадата беше пълна. Публикуваните снимки на боксьора в спешното отделение на Вегас показват, че веждата му липсва, а под нея се крие още една дълбока рана, където някога е стоял клепачът му. Зрителите на сблъсъка с Ото са гледали един много вълнуващ мач, защото за първи път можехме да видим устатият боксьор да се страхува. Съдиите и лекарят на мача постоянно проверяваха дали не е време да прекратят мача и да изпратят шампиона малко по-рано в болницата. В такива тежки моменти, обилното количество кръв може да увреди зрението на атлета, а в следствие на прекомерните удари дори да изгуби окото.

Коментарът на Фюри след мача и след посещението на интензивното отделение беше:

“Така е в бокса. Не може да плуваш и да не се намокриш. Тук се бием!”

Проблемът обаче се задълбочи през следващите седмици. Критиките към Бен Дайвисън се превърнаха в обвинения. Първо се появиха тежки думи по адрес на защитата и блоковете на Тайсън, а много скоро се впрегнаха и дежурните подготовки за смяната на треньора. Дали Дейвис ще остане в ъгъла на Фюри, това ще разберем в следващите месеци.

Трябва да се признае обаче, че младият треньор, който още няма 30 години има талант и знае как точно да калява ударите на своите спортисти. Много пъти в интервюта стана ясно, че организираните спортни лагери са с дължина от 6 месеца и Бен ги прекарва плътно до атлета, пропускайки възможности дори да се види със семейството си. Другата важна мисия, освен изковаването на по-добра защита, е да мотивира Фюри и да го държи в правия път, без да му позволява да залита в грешната посока и отново да се отдава на алкохол и наркотици.

Ако проблемът не е в стратегията на ринга, тогава циганският крал може да има още по-сериозен проблем – подценяването. Много преди Ото да излезе на ринга, Еди Хърн многократно напомни, че 28-годишният швед е опасен опонент и не трябва да се подценява. Валин се доближаваше значително до размерите на Фюри, а нетрадиционният му стил със сигурност се оказа опасен. И накрая може да спекулираме дали всичко това не беше подарък от съдбата или просто случаен удар, който попадна в целта.

Този мач показа слабите страни на Фюри и ако те се повторят, резултатът няма да бъде 12 рунда в агония. Лекарите са категорични, че това нараняване ще изисква огромно време за възстановяване. Тежкото нараняване бързо започна да променя положителните коефициенти на Фюри в букмейкърските среди. Промяната остава положителна за феновете, които вече могат да правят и преференциални залози с Winbet бонус код, който предлага стартова оферта за спорт и казино. Още помним последният път, когато Хюи Фюри излезе с контузия срещу Кубрат Пулев. Онзи мач не завърши много добре, а прогнозите на лекарския екип е, че Тайсън може да започне спаринги едва към Коледа. Едва ли това би било особено страшно, ако краят на февруари не беше резервиран за едно друго много специално име в бокса – Дионтай Уайлдър. Последната среща, въпреки всички критики към съдиите и поставените точки, завърши с равенство и светът иска да разбере кой е по-добрият на американска земя. Уайлдър също успя да разтресе великана, един изненадващ нокаут можеше да приключи отдавна спора, но Фюри се изправи и затвърди боксовото реми. Продължението следва, но щабът на Уайлдър вече има значително предимство и достатъчно жокери в каква посока да върви. Впрочем тази боксова среща ще се очаква много повече, отколкото предстоящия реванш между Антъни и Анди – техният сблъсък е много по-скоро.
#vvv

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн