Ново летаргично дъно за Манчестър Юнайтед

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Ман_ЮнтдБяха необходими 6 месеца на Манчестър Юнайтед и Оле Гунар, за да може да падне добрата стара футболна статистика, в която Манчестър се радваше на гол във всеки мач при средна статистическа оценка. Есента изпрати в лека летаргия червените дяволи, която има редица възможности да се превърне в тежка. И докато през март гледахме сериозното завръщане и поредната възможност за възраждане, то днес сякаш остават само спомените за добрия стар отбор. И това е малко обидно.

След серия лозунги “Вън *** от Юнайтед”, феновете така и не могат да разберат, че проблемът отдавна не са треньорите. Последните 19 футболни срещи показват, че отборът е успял да порази противниковата мрежа 17 пъти.

Спортните експерти започват да отчитат този спад и отдавна го разпознават като края на медения месец.

Феновете, критиците и букмейкърите се намират в една междинна фаза, в която предстои да разберем дали Солскяер ще започне нов възход и под такъв трябва да разбирате отбелязването на 2.8 гола за игра (по статистическа оценка), както и цели 219 изстрела по противника. Грандиозният скок на дяволите можеше да започне една нова ера, с която най-накрая да се пише новата история на Манчестър Юнайтед от ерата на сър Алекс Фъргюсън, но пак се удря на камък.

От емблематичната победа в Париж, рейтингът се срутва до 17 гола или 0.9 гола на мач. И ако цифрите не са достатъчно илюстриращи ще ги опишем така: ако статистиката се запази или влоши, процентният успех ще изпрати Манчестър на 19-то място в Премиер Лийг. Потенциални конкуренти на Юнайтед ще са отбори като Фулъм. И докато негативните вълни бяха насочени към Погба, сега той е контузен и очевидно няма как да носи кръста на заспиващия Юнайтед. Пол е търсеният завършващ фактор в атаката на дяволите и статистиката го потвърждава с цели 5 допълнителни асистенции, но и това не стига.

Сякаш някой е разделил един отбор на две половини – едната се фокусира върху нападението, а другата се опитва да спаси връхлитащата орда, пристигаща от зловещи контраатаки. Никой не се опитва да помогне. И така стигаме до заключението, че столовете на всички са разклатени. А сякаш картината изглеждаше малко по-добре, особено с грандиозен старт на сезона със среща между Манчестър Юнайтед и Челси. Легендарното 4-0 сякаш даде крила… на феновете, а играчите отново изгубиха ритъма или просто решиха да не рискуват повече. Предстои интересен сезон и все още се намираме във вълнуващото му начало. Вече може да следите представянето им и от мобилната версия на Ефбет, през която може да правите залози изключително бързо и удобно по всяко време. Оптимизираното приложение гарантира бъдещи спортни емоции, както и достъп до спортни новини, широка гама от предстоящи мачове, анализи, както и експертна помощ, ако е необходима.

Манчестър Юнайтед се намират на 8 място и точно сега е времето да променят цялата футболна стратегия. И ако представянето в лигата е колебливо, какво да кажем за тежките битки, които се водят за купата? Агонизиращите 90 минути показаха, че някогашната червена футболна страст очевидно тлее в жаравата. 16-годишният Матесън успя да накара феновете да замълчат, а те от своя страна вече подготвяха заканите за треньора. Напрежението беше туширано с дузпи, които ще позволят на Юнайтед да продължат в следващия рунд, но примката около врата на Оле Гунар се затяга и жребият става все по-тежък и по-тежък. Не всеки ден можете да видите обрат в 76-тата минута от студент, който между лекциите успява да притесни футболисти за милиони долари. Победата с дузпи е само предвестник на предстоящата криза, а щом и малките отбори започнаха да показват зъби на заспиващият гигант, положението изобщо не е розово.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн