ГЕРБ – Стара Загора регистрира кандидатите си за кметове и общински съветници

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_7547“Залагаме на най-добрите кандидати за кметове и общински съветници в Стара Загора. Ще реализираме нашето виждане, че кметът на общината, общинските съветници и гражданите работят заедно в интерес на нашия град.” Това каза пред журналисти общинският ръководител на ПП ГЕРБ Емил Христов. Той, заедно с организационния секретар на партията Николай Диков, областния координатор Пламен Йорданов и административния секретар Кремена Мандаджиева регистрираха в Общинската избирателна комисия кандидатите на ПП ГЕРБ за кмет на Община Стара Загора, кметове на кметства и листата за общински съветници.

Живко Тодоров бе номиниран и издигнат от местната структура на партията за кмет на Стара Загора за трети мандат.

Водач на листата с кандидати за общински съветници е 33-годишният Николай Диков, който е два мандата общински съветник и председател на групата на ГЕРБ в Общинския съвет. Две от местата в листата са за представители на СДС – Иван Стаев и Красимир Марков, заемащи съответно 27-ма и 44-та позиция.

Шестима представители на гражданската квота издига ГЕРБ Стара Загора в началото на листата. Това са Дарин Петков (5-та позиция), д-р Емил Славов (6-та позиция), Мария Жекова (7-ма позиция), Ваня Михайлова (8-ма позиция), арх. Мартин Паскалев (10-та позиция) и Тихомир Трифонов (13-та позиция).

„40% от листата за общински съветници е от кандидати до 35-годишна възраст. Старейшината в нея е Иван Стаев, а най-младият представител е 21-годишният студент Александър Кьосев. Листата е балансирана и в нея има представители на всички професии. Избираме да работим, избираме действието и развитието на Стара Загора. Това е екипът на Живко Тодоров, който е готов да формира и постига консенсус по всички важни теми“, категоричен бе водачът на листата.

* * *
В 11.00 часа днес ГЕРБ внесе в Общинската избирателна комисия документите на кандадатите си за кметове и общински съветници. 30 минути по-късно, след извършването на необходимите проверки за уседналост, регистрацията бе осъществена.

“Залагаме на много млади, но и опитни хора – сподели пред медиите общинският лидер на ГЕРБ и зам.-председател на Народното събрание Емил Христов. – Листата е балансирана, имаме кандидати от всички професии – известни, доказали се имена. Искаме да покажем, че ще реализираме за пореден път нашето виждане, че кметът, общинските съветници и гражданите работят заедно в интерес на нашия град. Подкрепяйки листата на общинските съветници, подкрепяме и идеите за развитие на Стара Загора на Живко Тодоров. Неговата програма за управление, това е програмата на ГЕРБ, програмата на общинските съветници – неразривно свързани сме. Кметовете на села, които регистрирахме, ще изпълняват същата програма. Тоест ние направихме един много широк екип, направихме едно обединение на граждани, които искат да работят за Стара Загора и за селата от общината. Затова нека подкрепим тези хора, които вричат себе си за следващите 4 години да работят в интерес на града”.

P1410222Водачът на листата Николай Диков съобщи подробности за състава й: “Това, което е важно да отбележим за листата, която регистрирахме за тези избори, е, че имаме изключително много нови лица. Познаваме добре работата на Общинския съвет и сме се постарали да предложим на нашите съграждани хора, които са готови и са отдадени да работят във всички сфери, които засягат развитието на Стара Загора. Гражданската квота е в първите 15 номинирани. На втора позиция е г-н Йордан Николов, на трета – Диан Димитров, четвърта е Милена Желева, пети – Дарин Петков, шести – Емил Славов. И оттам продължава гражданската квота и познати за всички нас лица.”

На въпрос какво е посланието на кампанията на ГЕРБ, Николай Диков каза: “Избираме да работим, избираме действието, избираме развитието на Стара Загора. Това е екипът общински съветници на г-н Тодоров, който сме готови да формираме и да постигаме консенсус по всички важни теми за общината.”

Регионалният координатор на ГЕРБ Пламен Йорданов бе категоричен: “Работим за мнозинство в Общинския съвет. Нашите кандидати за общински съветници са тези, които могат да отговорят на темпото на Общинската администрация и на екипа на Живко Тодоров, който нямаме съмнения, че ще бъде избран за кмет на 27 октомври, на първи тур. Това, което искам да кажа обаче е, че за нас е изключително важно тази кампания да бъде сблъсък на идеи, които после да прераснат в добри предложения за града. Да не се поддават нашите опоненти на популизъм, който виждаме, че не води до добри решения за града.”

В листата на ГЕРБ има двама представители на СДС – Иван Стаев на 27-ма позиция, и Красимир Марков на 44-та.

Пламен Йорданов съобщи още, че до края на днешния ден ГЕРБ ще приключи регистрацията на своите кандидати в Чирпан, Раднево и Павел баня. “В областта целта ни е да увеличим представителството на наши кметове с минимум двама, т.е. да обхванем по-голямата част от общините в региона. Защото виждаме какво постигат кметовете на ГЕРБ в Стара Загора, в Казанлък, в Раднево – как при наистина читави кандидати и добро управление нещата буквално за няколко години се променят. Такава е нашата цел и за Чирпан, и за община Братя Даскалови, и за община Опан. Ще работим активно за успех и в по-малките общини” – каза Пламен Йорданов.

В Чирпан кандидат-кметът на широката коалиция от 7 партии, с подкрепата на още 3, начело с ГЕРБ ще бъде едно познато и популярно име – Ивайло Крачолов, бивш зам.-кмет и директор на музея в града, в качеството му на надпартийна кандидатура. “Буквално всички без БСП и ДПС се обединяваме, за да изкараме Чирпан от батака, защото управлението на БСП в последните два мандата виждате до какво докара тази община – каза Пламен Йорданов. – Просто там нищо не се случва и е време чирпанлии да усетят, че е възможно нещата в техния град да се променят. В Братя Даскалови подкрепяме настоящия кмет Иван Танев, който е независим, с нашата подкрепа, както и с подкрепата на социалдемократите и НФСБ. Виждаме, че два мандата той успява да реализира важни политики за общината, и най-вече да се справи в голямата конкуренция в усвояването на европейски средства – това е една от общините, която е за пример как с малък собствен бюджет и с активна работа по европейските програми могат да бъдат привличани средства, които да подобрят видимо инфраструктурата в населеното място и в селата от общината.”

В Павел баня, където по думите на Пламен Йорданов обстановката винаги е била малко по-особена, ГЕРБ ще обяви кандидат-кмета си в сряда. Става дума за млад човек, изключително нахъсан да работи и да промени общината: “Павел баня като туристическа дестинация има голям потенциал, който обаче не виждаме да се случва с настоящото управление. Още повече че там има известно изхабяване предвид на това, че при един кмет, управлявал 4 мандата и имал какво да даде, вероятно един млад човек с повече хъс би могъл да даде още повече за тази община”.

В Опан кандидат-кметът на ГЕРБ е Иван Иванов, настоящият зам.-кмет на Общината. “Там за съжаление ние на предходните избори подкрепихме настоящия кмет Генчо Колев, който обаче ни разочарова – казвам го съвсем отговорно. Там видяхме едни игри на дребно, заиграване през целия мандат с БСП, с всички други партии, само и само да се случи това, което е угодно на него. А в крайна сметка в тази община мога да кажа, че не се реализира нито един европейски проект. А възможности за това имаше. Като прагматик винаги съм казвал, че за да се случват нещата, трябва да има приток на финансов ресурс в общините. За съжаление този кмет не се справи, не направи това. Затова издигаме собствена кандидатура в лицето на Иван Иванов, който между другото през тези 4 години беше изключително на терена – сред гражданите. Припознат е от хората в Опан. Така че смятам, че има реални шансове да бъде избран.”

КАНДИДАТ ЗА КМЕТ НА ОБЩИНА СТАРА ЗАГОРА ОТ ПП ГЕРБ
Живко Веселинов Тодоров
ЛИСТА С КАНДИДАТИТЕ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ ОТ ПП ГЕРБ

1. Николай Стефанов Диков

2. Йордан Петров Николов 

3. Диян Станимиров Димитров

4. Милена Иванова Стоянова-Желева 

5. Дарин Петков Маринов 

6. Емил Славов Славов

7. Мария Колева Жекова

8. Иванка Колева Михайлова

9. Бояна Тихомирова Танева

10. Мартин Паскалев Паскалев

11. Таньо Брайков Танев 

12. Динко Танев Михайлов

13. Тихомир Иванов Трифонов

14. Гино Кирилов Гинов 

15. Николай Валериев Николов

16. Иван Ганчев Велев

17. Кремена Георгиева Мандаджиева

18. Емил Тихомиров Енчев

19. Боян Ангелов Бабанов 

20.  Георги Йорданов Господинов

21.  Стефан Анков Георгиев 

22.  Стефан Веселинов Духтев 

23. Нели Иванова Калнева-Митева

24. Димитър Райчев Съртонев

25. Анелия Асенова Асенова

26. Гочо Янчев Карагьозов

27. Иван Стаев Иванов

28. Илияна Русенова Алтънска

29. Петя Христова Копанова

30. Светослав Митков Миневски

31. Добрин ГеоргиевЯнков

32. Мартин Александров Христов

33.  Снежана Танева Танева

34. Димо Колев Димитров 

35.  Теньо Тонев Тенев 

36. Даниел Георгиев Вълчев

37. Милен Митков Митев

38. Мирослав Пламенов Чобанов

39. Петко Недялков Петков

40. Евгени Павлов Иванов

41. Милен Динков Димитров 

42. Антония Димова Димова

43. Желязко Драгомиров Атанасов

44. Красимир Борисов Марков 

45. Дияна Маринова Канева

46. Даниела Пламенова Узунова

47. Ангел Василев Димитров

48. Катерина Бисерова Чалъкова

49. Маринка Петкова Иванова

50. Мариян Стоянов Димитров 

51. Александър Красимиров Кьосев

 

КАНДИДАТИ ЗА КМЕТОВЕ НА КМЕТСТВА

село Богомилово
Димитър Христов Пандазиев

село Братя Кунчеви
Георги Петков Георгиев

село Горно Ботево
Петко Стоянов Петков

село Дълбоки
Бальо Димов Иванов

село Загоре
Мончо Вълчев Монев

село Змейово
Иван Начев Янакиев

село Калояновец
Иван Ганчев Алексов

село Кирилово
Валерий Кузманов Видев

село Малка Верея
Дончо Банов Брайков

село Оряховица
Атанас Проданов Вапцаров

село Преславен
Митьо Митев Митев

село Хан Аспарухово
Петър Петков Петров

село Хрищени
Радка Цветкова Желева

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн