20 години МЕТРО в България – приветствия, песни и танци в старозагорския хипермаркет от веригата

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
7458768573743876238МЕТРО България отбелязва 20 години успешна дейност в страната. Част от мрежата от 11 хипермаркета е и старозагорският магазин. Той е отворен година след софийския – за празника на града 5 октомври 2000 г., и досега е един от любимите магазини на старозагорци.

20-годишнината бе отбелязана днес с кратко тържество в Града на липите. МЕТРО – Стара Загора посрещна зам.-областния управител Петя Чакърова, председателя на Общинския съвет Таньо Брайков, председателя на Търговско-промишлената палата – Стара Загора Олег Стоилов и др. Те бяха приветствани от регионалния мениджър на МЕТРО в България Борислав Тодоров и от мениджъра на хипермаркета в Стара Загора Мирослав Стоянов.

Председателят на ТПП - Стара Загора Олег Стоилов (вляво) връчи почетна грамота на управителя на старозагорския хипермаркет Мирослав Стоянов под одобрителния поглед на регионалния мениджър на МЕТРО в България Борислав Тодоров

Председателят на ТПП – Стара Загора Олег Стоилов (вляво) връчи почетна грамота на управителя на старозагорския хипермаркет Мирослав Стоянов под одобрителния поглед на регионалния мениджър на МЕТРО в България Борислав Тодоров (втори отляво) и зам.-областния управител Петя Чакърова (вдясно)

Ние имахме уникалния шанс да бъдем пионерите в случването на модерната търговия в България. Първи представихме на потребителите редица съвременни търговски техники. Профилирани сме към професионалните клиенти и смятаме, че дългосрочното ни устойчиво развитие е в тази посока”, припомни Борислав Тодоров. Магазините МЕТРО в България са в процес на обновяване. В старозагорския е направена инвестиция в нови каси за по-бързо обслужване, скоро фасадата на хипермаркета ще бъде изцяло пребоядисана. “Стараем се да отговаряме на очакванията на клиентите ни, чийто брой все повече нараства. Привличаме ги най-вече с богатия избор на асортимент – над 40 000 продукта, с разнообразните решения за бизнеса и за дома. Развиваме добро партньорство и сътрудничество с местната власт и местния бизнес в Стара Загора. До момента МЕТРО е инвестирала в България общо над 400 милиона лева” – допълни регионалният мениджър на търговската верига.

През всичките 19 години от работата му в Стара Загора хипермаркет МЕТРО е и остава неделима част от общността и обществения живот на града. Старозагорският магазин осигурява над 100 работни места, взема редовно участие в популяризирането на културното наследство в региона чрез празника АВГУСТИАДА, Детските олимпийски игри и други съвместни инициативи с община Стара Загора, ТПП и Центъра за младежко развитие. Магазинът винаги е участвал и в обществени благотворителни магазини като “Купи и дари”. Съвместни инициативи с дирекция “Бюро по труда” МЕТРО – Стара Загора има и в посока на професионалното ориентиране и реализация. “Ние не сме просто магазин или търговски обект. Ние сме част от обществото!” – заявяват по този повод с гордост от МЕТРО.

“През изминалите 20 години Вие успяхте да се докажете като лидер на пазара на бързооборотна стока и модерна техника, както и като партньор на местния бизнес. Пожелавам Ви в годините напред да продължите да работите със същата амбиция и ангажираност, за да постигнете целите си. Честит празник!” – поздрави ръководителите и колектива на МЕТРО зам.-областният управител Петя Чакърова.

От името на гражданския сектор в Стара Загора приветствие към МЕТРО за 20-годишнината му поднесе и Олег Стоилов. “Г-н Стоянов, голяма благодарност за чудесното партньорство, което ние от дълги години имаме с Вас и с Вашия екип, за безрезервната Ви подкрепа към множеството реализирани съвместни проекти! Пожелаваме на МЕТРО още дълги години съвместно пребиваване в България” – каза председателят на ТПП – Стара Загора, след което връчи на мениджъра на магазин МЕТРО почетна грамота от Граждански клуб “Липа” и поздравителен адрес от името организациите, обединени в Търговско-промишлената палата.

Празникът придоби ритъм, звук, цвят и динамика с изпълненията на Фолклорния ансамбъл “Нашенци” с художествен ръководител Недко Иванов. Умения показаха възпитаниците на танцувалната школа “Денс Юник”, както и 9-годишната солистка на Детската музикална формация “Звездопад” с ръководител Мариана Димитрова.

* * *
МЕТРО АД е основана през 1964 г. със създаването на първия склад на едро за пряка продажба. Днес “Метро Груп” обединява около 270 000 работници в над 30 страни.

МЕТРО е четвъртият по големина търговец на дребно в света, както и най-големият търговец на едро в България, с над половин милион бизнес клиенти.

За 20 години след откриването на първите магазини в София и Пловдив на 18 март 1999 г. най-големият търговец на едро в България превърна непознати преди търговски практики в обикновено ежедневие като промоционална поща, офертите с търговски отстъпки, клиентските карти, баркодът върху опаковката, защитата на клиентските права.

643756853МЕТРО разполага с най-широкия асортимент от над 1100 български и чуждестраннни червени и бели вина от Стария и Новия свят. МЕТРО София е оазисът на любителите на традиционна и крафт бира с асортимент от над 140 различни марки от над 22 страни. Повече от 3000 български и чуждестранни млечни продукти осигуряват качеството и вкуса, така необходими за кухнята на всяка пицария или ресторант. Модерните Био отдели предлагат широк асортимент от 100% биосертифицирани продукта. Близо 60 вида 100% чист български мед могат да бъдат открити на рафтовете във всеки магазин.

Иновациите винаги са били в основата на успеха на МЕТРО. През 2002 година компанията отваря първите в България рибни отдели, в които чрез уникална хладилна верига над 90 вида риба и морски дарове от световния океан достигат до кухнята на българските шеф-готвачи и до трапезата на любителите на морската храна.

Над 400 български фермери снабдяват директно магазините на МЕТРО с плодовете на българската земя, за да осигурят качество, вкус и невероятно изживяване за гостите на българските ресторанти – на море или на планина. Ефективна система за доставки снабдява клиентите на компанията с избраната от тях стока до самата врата на техния магазин, хотел или ресторант.

За втора поредна година МЕТРО получава признанието „Топ работодател на България“ в резултат на стремежа си да предложи по-добра работна среда за екипа, който всекидневно се грижи за клиентите на компанията. Като част от METRO Group МЕТРО стана лидер сред световните търговци в индекса за устойчиво развитие на Dow Jones.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн