Кметът поздрави пенсионерите от клуб „Васил Левски“ в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_9395 (1)„Грижата за възрастните хора не бива да спира, защото както вие навремето сте обръщали внимание на вашите по-големи близки, то така днес младите трябва да го правим за вас. Опитваме се да работим така, че да се чувствате по-добре, да имате по-богат социален живот, защото от вас може да вземаме поуки и добри житейски съвети“, каза кметът на община Стара Загора Живко Тодоров днес на пенсионерите от клуб „Васил Левски“ в града. Той бе гост на освещаването на обновените помещения, в които възрастните хора намират приятелски разговор и компания в ежедневието.

„Благодаря, че сте част от това така чакано от нас тържество, с което отбелязваме ремонта на пенсионерския ни клуб. Благодарение на вашите усилия, както и с помощта на фондация „Тавита – България“ и многото доброволци, днес ви приветстваме с добре дошли“, каза Паскал Урджанов, председател на местния съюз на пенсионерите. „Винаги бъдете до нас, ние сме с вас – завършете всичко, което сте започнали, а ние, пенсионерите, ще ви помагаме с каквото можем“, заяви категорично Урджанов.

Изцяло е ремонтирана основната зала на клуба, както и санитарните помещения. Създаден е и кухненски кът. Холандски доброволци помогнаха със своя труд и умения, за да има още по-приятна атмосфера за пенсионерите, като част от дейностите на фондация „Тавита – България“ и програмата „Мост между възрастните и децата в неравностойно положение“. Община Стара Загора подпомогна ремонтните дейности в пенсионерския клуб с над 18 хил. лева, посочи зам.-кметът Иванка Сотирова, която също бе част от тържеството на възрастните хора. Тя уточни, че доброто партньорство между общината и пенсионерските клубове ще продължи и занапред.

По време на събитието, Живко Тодоров обяви пред ползвателите на клуб „Васил Левски“, че се работи активно в посока пребазиране на общинското здравеопазване в сградата на бившата АГ клиника. „Иска ми се там да имаме възможност да реализираме и заедно със Съюза на пенсионерите-2004, скринингова програма за прегледи. По този начин Община Стара Загора ще има възможност да поема разходите по тях за членовете на обединението. Така ще има превенция и грижа към здравето на пенсионерите“, допълни кметът. Тодоров подчерта, че трябва да се наблегне и на качеството на общинската здравна грижа, която е в полза на старозагорци.

Молитва за здраве и благоденствие огласи залите на пенсионерския клуб. В тържеството се включиха още и председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, зам.-кметът инж. Янчо Калоянов, началникът на отдел „Здравеопазване“ на Община Стара Загора Антония Тодорова и други.

IMG_9401IMG_9429
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн