АРИР-СтараЗагора организира финална работна среща по проект GPP4Growth

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
ARIR StZagoraНа 19.09.2019 (четвъртък) от 10:30 в залата на Търговско-промишлена палата Стара Загора ще се проведе финална работна среща по проект GPP4Growth, съфинансиран по програма INTERREG Europe. По време на срещата ще бъде представен „ПЛАН ЗА ДЕЙСТВИЕ С МЕРКИ ЗА СТИМУЛИРАНЕ НА ЗАСИЛЕНОТО ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЗЕЛЕНИ КРИТЕРИИ В ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ”.

Този документ ще даде насоки за това как най-добрите практики от междурегионалното сътрудничество да бъдат използвани като инструмент за развитие с потенциал да повлияе върху постигането на целите на проекта. Той определя характера на действията, които трябва да се извършат, техния срок, участниците, разходите, които са свързани с тях (ако има такива).

Проектът ще увеличи капацитета на на регионалните администрации за ефективно прилагане на политиките за ефективно използване на ресурсите чрез прилагане на екологични обществени поръчки. Също така ще доведе до подобряване на прилагането на националните/регионалните политики за ефективно използване на ресурсите и ще отключи нови инвестиции в екологични обществени поръчки за насърчаване на развитието на нови екологични продукти и услуги.

Агенция за регионално икономическо развитие – Стара Загора (АРИР) е партньор по проект „GPP4Growth – Зелени обществени поръчки за регионален растеж чрез ефективно използване на ресурсите”, финансиран по програма “INTERREG EUROPE”. Водещ партньор е Университеът в Патра, Гърция. Проектът включва и девет партньора от девет страни-членки на ЕС (Гърция, Италия, Полша, Белгия, Испания, Латвия, България, Ирландия и Малта).

Лице за контакт: Венелин Добрев – 087 600 18 40.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн