Оставиха под стража 27-годишен за кражба на асансьорни части в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Д.Д., на 27 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 13.08.2019 г. в гр. Стара Загора, чрез повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот – огъване на винкел на рамка на врата на асансьорно помещение и чрез използване на техническо средство – раздвижен ключ, отнел чужди движими вещи – 63 броя релета, 4 броя контактори и 3 броя трансформатори от владението на управител на етажната собственост на жилищен блок, находящ се в гр. Стара Загора, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив – престъпление по чл.196, ал.1, т.2, вр. чл.195, ал.1, т.3 и т.4, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.29, ал. 1, б.“а“ и б.“б“ от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че на 13.08.2019 г. обвиняемият Д.Д. отишъл в жилищен блок в източната част на гр. Стара Загора, като носел със себе си технически средства. Асансьорът в блока бил в ремонт. Д.Д. разбил вратата на асансьорното помещение и чрез използването на различни технически средства отнел различни части от асансьорната система. Обвиняемият Д.Д. извадил цветни метали(мед) от тези части, които продал в пункт за изкупуване на цветни и черни метали. Получените парични средства изразходвал за лични нужди.

Обвиняемият е криминално проявен и многократно осъждан за престъпления от общ характер, като е изтърпявал различни по вид и размер наказания. Деянието на 13.08.2019 г. е извършено в условията на опасен рецидив. За последно е бил освободен условно предсрочно от местата за лишаване от свобода през декември 2016 г.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Д.Д. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Д.Д. мярка за неотклонение е била обжалвана и е потвърдена от Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#vvv

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн