Приятелите на Русия се събират за 16-ти път край язовир “Копринка” тази събота

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Koprinka sabor rusofili 216-ят Национален събор на приятелите на Русия ще се проведе тази събота, 14-ти септември 2019 година, край водите на язовир “Копринка”.

В програмата на Събора влиза:

* Поклонение на Паметника на свободата на връх Шипка: 9:00 – 10:00 часа (важи за групите от северна България, минаващи през Шипка);
* Поднасяне на цветя пред паметника на ген. Скобелев в Казанлък: 10:00 часа
* Концерт на лауреатите на 6-я Национален фестивал на руската поезия, песен и танц “Пусть всегда будет солнце”: 09:30 – 13:00 ч.
* Награждаване на победителите в Х Международен конкурс за детска рисунка “Обичам моята Родина”: 11:45 -12:00 ч.

Официално откриване на Събора: 13:00 – 13:50 ч.

Художествена програма с участие на български и руски артисти и състави: 14:00 – 17:00 часа, в която участие ще вземе и казанлъшката група „Грамофон”.

Организаторите от движение „Русофили“ са подготвили богата културна програма, чието начало ще бъде поставено още на 13 септември с провеждането на заключителния етап от националния тур на фестивала „Пусть всегда будет солнце“. В него участие взимат деца от страната, които се занимават с песенно творчество. Победителите от конкурса ще могат да се изявят със свое изпълнение в деня на фестивала.

Съборът ще проведе с любезното домакинство на Община Казанлък.
#svz

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн