Протест против идеологията “Барневернет” в събота в Стара Загора и страната

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG-a9172de1d1641135a0408b0192a01be6-VВ събота, 7 септември, от 18 часа ще се организира национален протест против идеологията “Барневернет”. Това е норвежката “закрила на детето”, която нашумя в последно време с безпрецедентното отнемане на здрави деца от семействата им без особена причина и с цел предаването им на приемни семейства.

Това е един бизнес за милиарди, който се вихри вече по целия свят и е тръгнал от Норвегия. Затова освен от цяла България, в протеста се включват и 15 държави. Към момента в България е гласуван нов закон за социалните услуги, обнародван в 24 брой на Държавен вестник и влизащ в сила на 01.01.2020 г. Чрез него са променени още 27 закона и цялата тази машина за отнемане на деца ще започне да работи от 01.01.2020.

Целта е да се държи населението в страх и да се отнемат нашите деца.

Протестът в Стара Загора се организира от граждани от фейсбук групата “Група за Истината за Стара Загора”. Протестът ще бъде пред сградата на Областната администрация и ще е под надслов “България няма деца за даване”. На протеста по идея на един от организаторите, Янко Янков, ще се нареждат празни детски обувки на стълбите на сградата в знак на това, че не сме съгласни от нашите деца да останат само обувките им.

“Този протест е пореден и няма да се спре, ако не бъдат върнати законите обратно. Протестът е и против ратифицирането на трети факултативен протокол, който, ако се приеме, влизат в сила правилата за детския съд към ООН, в който дете само със социален работник ще може да съди своите родители. Най-лошото е, че решенията на този съд са над законите в нашата държава и над нашите съдилища и по никакъв начин няма да можем да се противопоставяме на неговите решения – сподели още Янко Янков. – Затова в събота от 17.00 ч. започваме да се събираме. Нека дойдат повече хора, за да бъдем чути.”

Само ЗАЕДНО МОЖЕМ да спрем това, твърдят организаторите.

IMG-773e637de818a980bdd3ec17b8e18e24-VНа въпрос дали са единствените организатори на протеста в Стара Загора Янко Янков отговори, че е имало друга фейсбук група, която обаче е била яхната и контролирана от определена политическа партия, триели са коментари и постове, налагали са цензура и даже са направили групата затворена, за да не се вижда какво се пише вътре. “Затова половината администратори и организатори на предните протести са се махнали оттам и продължават гражданската кауза, като са оставили политическите представители в тяхната група. Отделно само ние имаме разрешение от Общината, което е изпратено на полицията, като редовни организатори. Всички рекламни материали са изготвени от нас – флаери, тениски, плакати, транспаранти. Осигурено е озвучаване. Всичко. Много е лесно да се бие всеки в гърдите и да вика аз съм организатор, но е важно какво наистина си направил завършват от гражданската група” – каза Янков.

Организатори на гражданския протест: Иванка Стоянова, Елена Даскалова, Нели Вълкова, Стойка Канева, Жени Димитрова, Миглена Колева, Теодора Джамбазова, Янко Янков.

IMG-80de33f4989e647b5e069789fe933af8-VIMG-b3549f65b07ccd913414c851f9ed0d12-V
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн