Да учиш навсякъде – по-лесно от всякога! С безплатното мобилно приложение на Кан Академия

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
54327889598Мобилното приложение на най-мащабната онлайн платформа за учене в света вече е факт и на български! Кан Академия предлага първото по рода си приложение в България, обхващащо в дълбочина основните общообразователни предмети. Приложението е напълно безплатно за изтегляне и използване и – както основната, браузърна версия на Кан Академия – предлага качествено образователно съдържание на световно ниво, ползвано от 72 милиона потребители глобално. С приложението всеки ученик може:

* Да учи математика, физика и астрономия, химия, биология, компютърни науки и програмиране, здраве и медицина, а скоро и световна история, музика, философия и етика – чрез хилядите интерактивни упражнения, видео уроци и статии, на една ръка разстояние и винаги в джоба. Напълно безплатно.

* Да решава упражнения и тестове с мигновена обратна връзка.

* Да запълва дупки или затвърждава умения – да напредва със собствено темпо, където и когато пожелае.

* Да ползва насоките на приложението, които му помагат на всяка крачка, да иска подсказка, ако някой въпрос го затруднява, и да следи напредъка си.

* Да учи лесно като в игра, като трупа точки за активност, отключва аватари и събира интересни значки.

* Да се подготвя за изпитвания и изпити без частни уроци.

Повече за Кан Академия:

Сайтът и мобилното приложение на Кан Академия разполагат с над 10 000 видео урока и 100 000 интерактивни упражнения. Те са вградени в учебна социална мрежа, като учителите могат да направляват и проследяват напредъка на всеки ученик поотделно и на целия клас. За родителите има аналогични инструменти. Уроците обхващат най-вече учебните предмети от 1-ви до 12-ти клас, подготвителни модули от университетското образование и множество уроци от общокултурен характер.

Кан Академия има над 72 милиона потребители в над 190 държави. Създаден през 2006 г., порталът е първият по рода си в света и се превежда на над 30 езика. От самото му създаване е безплатен и ще остане такъв благодарение на различни донори по цял свят, вкл. в България, служейки на мисията за качествено безплатно образование на всяко дете, навсякъде по света. Зад инициативата в България стои сдружение “Образование без раници”, което работи за образование на бъдещето в България и дава достъп до глобално знание – безплатно и за всички. Българската версия е възможна благодарение на подкрепата на фондация “Америка за България” – основен партньор, на организации като Сладкарници “Неделя”, Посолството на САЩ, Обществения борд на Telus International Europe, Skyscanner, Microsoft Bulgaria, на множество индивидуални дарители и доброволци-съмишленици.
#

nov

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн