Поздравителен адрес на вътрешния министър Младен Маринов до ръководството на Дома за медико-социални грижи за деца в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_2997 (Large)Директорът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов връчи днес Поздравителен адрес на Дома за медико-социални грижи за деца в Стара Загора. На събитието присъстваха областният управител Гергана Микова и директорът на РД ПБЗН комисар Стоян Колев.

Поздравлението от министъра на МВР Младен Маринов е отправено към директора на Дома Георги Узунов и служителите на социалното заведение. То е по повод техните бързи и отговорни действия по време на пожара, разгорял се в местността „Борова гора“ на 31 август следобед. Тогава пламъците приближиха Дома и се наложи спешна евакуация на 39 деца.

В поздравителния адрес министър Маринов е написал следното: „Благодарение на професионализма и съобразителността Ви не беше допусната загуба на човешки живот. Целият персонал е реагирал адекватно и експедитивно преди пожарът да достигне Дома и така не е допусната опасност за децата и шестте бебета, поверени на Вашите грижи. Действията на дежурния лекар Юлиан Илчев, издал устна заповед за евакуация, са били точни и навременни. Адмирации и към старшата сестра Гинка Ковачева, която е организирала извеждането на всички деца от застрашената сграда. Ситуация като тази доказва на практика, че сте се отнесли с нужната сериозност и че служителите ви са обучени на ниво“.

Главен комисар Николов благодари лично на д-р Илчев, на сестра Ковачева и на целия екип на Дома за медико-социални грижи и им пожела здраве и професионални успехи. Той изказа и специални благодарности към жителите на близкия кв. „Лозенец“, които са помагали в гасенето на пожара и в пренасянето на децата от Дома на безопасно място.

Областният управител Гергана Микова подчерта, че бързото овладяване на пожара е пореден пример за добрата съвместна работа на институциите в Старозагорска област. „В кризисни ситуации всяка от тях е на точното си място“ – каза г-жа Микова.

IMG_3010 (Large)
#социално споделяне


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн