Силен интерес към колоездачната “Обиколка на Долината на тракийските царе“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
1265 състезатели, част от най-бързите колоездачи на България, се впуснаха днес в първото издание на състезанието по планинско колоездене “Обиколка на Долината на тракийските царе”. Най-добри сред конкуренцията се оказаха момчетата от клуб „Veloraptor“, които окупираха почетната стълбичка в генералното класиране. Разделени в 6 различни категории, призьорите в отделните групи получиха парични награди и медали.

Победител в първото издание на „Обиколка на Долината на тракийските царе” е Александър Алексиев. Мъглижката спортна звезда успя да премине трасето за краткото време от 2:31 мин. Втори се нареди съотборникът му от клуб „Veloraptor“ Алекс Иванов. Той се класира със същото време – 2:31 мин. Трети стана Тодор Ангелов с малка разлика във времето – 2:42 мин.

Най-добрите от най-добрите бяха наградени от председателя на Общинския съвет в Казанлък адв. Николай Златанов, патрон на състезанието, който също се качи на велосипеда си и се впусна в маратона. Той изказа вълнението си и поздрави всички колоездачи за блестящото им представяне.

Организатори на спортното събитие бяха клубът по планинско колоездене „Dark Riders – Казанлък” и Велоклуб “Зарата”.

“Обиколка на Долината на тракийските царе” се проведе на 1 септември, неделя и бе част от 14-те „Празници в Долината на тракийските царе“. 65 състезатели, от които и две представителки на нежния пол, застанаха в по-ранните часове на деня пред стартовата линия, но само 57 от тях успяха да финишират успешно. Трасето, което трябваше да преминат всички състезатели бе с дължина 76 км, и общо изкачване около 1000 м.

Над 3500 лева бяха раздадени за награди на призьорите благодарение на спонсори и фирми от Казанлък. „Ник-инвест“, „Кимко“, „Прогалвис“, „Триглав-еделвайс“,вода „Севтополис“ и кетъринг от фирма „Йоги 5“ бяха генералните спонсори на спортното събитие.

Юноши

1 място Златин Вълчев с време 3:33 мин.
2 място Николай Робов с време 3:43 мин.
3 място Николай Чорбаджийски от време 3:56 мин.

Мъже 19-39 г.

1 място Александър Алексиев с време 2:31 мин.
2 място Алекс Иванов с време 2:31 мин.
3 място Тодор Ангелов с време 2:42 мин.

Мъже 40+ г.

1 място Борис Кашеров с време 2:50 мин.
2 място Евгений Герганов с време 3:05 мин.
3 място Георги Илчев с време 3:06 мин.

Хоби (Т)

1 място Владимир Коев с време 3:02 мин.
2 място Борис Кошев с време 3:11 мин.
3 място Андрей Романов с време 3:16 мин.

Мъже 95+ кг

1 място Мирослав Алексиев с време 3:15 мин.
2 място Борис Първанов с време 3:23 мин.
3 място Рашко Тодоров с време 4:04 мин.

Жени

1 място Христина Каципиду с време 5:06 мин.
2 място Петя Прокопиева с време 6:15 мин.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн