До дни приключва плановият ремонт на I енергоблок в ТЕЦ “AES Гълъбово”

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
34 (1)В Първи блок на ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ успешно преминава плановият годишен ремонт. Ремонтните работи започнаха на 11 август 2019 г. Дейностите се извършват в срок. В рамките на ремонтната кампания се извършва профилактика на оборудването и системите на Първи блок за осигуряване на надеждната и безаварийна експлоатация през предстоящия есенно-зимен сезон. Очаква се ремонтът да приключи на 30 август 2019 г.

От 1 септември ремонтната кампания на ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ ще продължи с Втори блок. Мощността ще бъде изведена от експлоатация за периода до 28 септември 2019 г. Ремонтните дейности и на двата енергоблока са част от подготовката на ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ за зимния сезон.

ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ е най-новата въглищна централа в България и осигурява около 10% от електричеството в страната. Централата е в пълно съответствие с екологичните норми и условията на комплексното разрешително. През миналата година централата е използвана 8200 часа в режим за първично регулиране, а средногодишната продължителност на работа във вторично регулиране е 13 700 часа.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн