Кметът на Стара Загора Живко Тодоров подписа договора за собственост на улици на територията на бившия Азотно-торов завод

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
img_8934Кметът на Стара Загора Живко Тодоров подписа договора за откупване на улици на територията на бившия Азотно-торов завод в града. Правителството даде допълнителни средства в размер на 300 хил. лева, за да бъде променена собствеността на пътната инфраструктура. По този начин се стимулира местната икономика и се дава възможност за инвестиции на фирмите, които са базирани в района на АТЗ. Общинският съвет даде съгласието си за изкупуване на имотите през юли.

Дългогодишен бе казусът с ограничения достъп на частните улици, който затрудняваше близо 80 фирми, работещи в района. По инициатива на кмета на Стара Загора през май на посещение и разговор с ръководствата на предприятията бе министър-председателят Бойко Борисов. Тогава бе взето решение за помощ от държавата за изкупуване на поземлени имоти с обща площ над 83 хил. кв. м.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн