Осъдиха трима за телефонни измами в Стара Загора, конфискуваха им колите

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Telefon mobilenПо споразумение на Районна прокуратура – Стара Загора са осъдени Д.Г., на 50 г., В.А., на 48 г., и К.К., на 24 г., за телефонни измами.

Подсъдимият Д.Г. е осъден за това, че през периода от 17.12.2018 г. до 28.02.2019 г. в Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, като извършител и в съучастие с неустановено при разследването лице, в качеството му на извършител, и с В.А., на 48 г., и К.К., на 24 г., в качеството им на помагачи, възбудил и поддържал заблуждения у осем пострадали лица, че съдействат на полицията за залавяне на телефонни измамници, като се представял за длъжностни лица – служител в „Криминална полиция“ в МВР, следовател от Национална следствена служба и за Главен прокурор на Република България, с цел да набави за себе си и за другиго – за неустановеното при разследването лице, и за В.А., и за К. К., имотна облага, като с това е причинил имотна вреда в големи размери – в общ размер на 40 470,82 лева – престъпление по чл. 210, ал.1, т.1 и т.5 във вр. чл.209, ал.1 във вр. чл.26, ал.1 вр. с чл.20, ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс. По споразумение, одобрено от Районен съд – Стара Загора, на Д.Г. е наложено наказание от три години лишаване от свобода условно с пет години изпитателен срок.

Обвиняемите В.А. и К.К. са осъдени за това, че през периода от 17.12.2018 г. до 28.02.2019 г. в Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, като помагачи на Д.П., поддържали заблуждения у осем пострадали лица, че съдействат на полицията за залавяне на телефонни измамници, и с това да причинят имотна вреда в големи размери – в общ размер на 40 470, 82 лева – престъпление по чл. 210, ал.1, т.5 във вр. чл.209, ал.1 във вр. чл.26, ал.1 вр с чл.20, ал.4 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

По споразумение, одобрено от Районен съд – Стара Загора, на В.А. и К.К. е наложено наказание от три години лишаване от свобода условно с пет години изпитателен срок, за всеки един от тях.

С определение на съда в полза на държавата са отнети шест леки автомобила – “Пежо 406″, “Опел Астра”, “Фиат Пунто”, “Мазда”, “Фолксваген Пасат” и “Мерцедес C270″, тъй като са послужили за извършване на престъплението и представляват пряка и непряка облага, придобита от престъплението. Пострадалите лица са на възраст от 63 до 72 години. Отнетите суми в размер на общо 40 470,82 лева са изцяло възстановени.

Определението на съда е влязло в сила и не подлежи на протест и обжалване.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#


социални мрежи


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн