Сигнали на Горещия телефон на Община Стара Загора, 12-15 август 2019 г.

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 12 до 15 август са отчетени малко над 300 сигнала. Граждани са информирали за над 50 неправилно паркирани МПС в града. Съобщено е за гонки с мотори и автомобили по ул. „Любен Каравелов“.

Извършени са проверки по сигнали за изхвърляне на строителни отпадъци на нерегламентирани места. Съставени са административни санкции на установените нарушители. Издадено е предписание на домоуправител на жилищен блок, чиято мазилка се рони и създава предпоставка за инцидент.

За бездомни кучета е сигнализирано в района на Зоопарка на Аязмото, в местността „Баритна мина“, както и в кв. „Казански“. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни. Извършена е проверка по сигнали за свободно разхождане на домашни кучета в двора на Професионалната гимназия по ветеринарна медицина „Иван Павлов“ и за силен лай на домашен любимец в двор на къща.

Старозагорци са подали оплаквания още и от силна музика от заведения и домове, шумни компании на открито, необходимост от премахване на сухи клони на дървета и други.

Община Стара Загора е реагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
#vvv

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн