Ключовите предимства на физиотерапията

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
764376583Физиотерапията не винаги е първият избор на лечение. Често хората, които са претърпели наранявания и хората с хронична болка или ограничена подвижност предпочитат операция пред физиотерапия, вярвайки, че операцията е по-бърз и ефективен начин за лечение на проблема. Въпреки това повечето лекари насочват пациентите си към физиотерапевт като първи курс на действие, тъй като това е най-малко инванзивният подход. В наши дни дори съществуват уреди за домашна физиотерапия, което значително улеснява процеса. Но това не е всичко. Физиотерапията има и няколко други предимства, които могат да се окажат толкова ефективни, колкото други курсове на лечение, или дори по-добри. Ето някои такива предимства на физиотерапията:

Физиотерапията намалява болката

Хроничната болка може да бъде едно от най-смущаващите състояния, особено ако основната причина е неизвестна. Въпреки това, физическите терапевтични техники и терапевтични упражнения могат да помогнат за мобилизиране на ставите и меките тъкани и за възстановяване на мускулната функция, като намаляват болките или премахват болката като цяло.

Физическата терапия може да помогне да избегнете операция

Докато операцията е неизбежна в някои случаи, физиотерапията може да помогне да избегнете хирургична намеса при други случаи. Чрез премахване на болката, подпомагане на оздравяването и подобряване на физическото здраве, физиотерапията може да улесни подвижността ви сама по себе си.

Физиотерапията може да предотврати наранявания

Един от ключовите аспекти на физиотерапията включва оценка на слабите зони в тялото на пациента и формулиране на физиотерапевтичен план, който помага за укрепване на тези уязвимите точки. Разпознавайки областите на мускулна или скелетна слабост, физиотерапевтът може да анализира колко е вероятно пациентът да получи нараняване и да създаде режим на упражнения, насочен към укрепване на слабите мускулни групи и стави, като по този начин предотвратява бъдещи наранявания в тези зони.

Физиотерапията подобрява мобилността и баланса

Често след сериозно нараняване или голяма операция може да е трудно пациентите да се върнат отново на крака. Мобилността може да бъде ограничена и прости дейности като ходене, хранене или балансиране на тялото могат да се окажат предизвикателство. При тези случаи физиотерапията е полезна. Терапевтичните упражнения могат да възстановят мобилността, да направят ходенето и движението по-безопасно и дори да подобрят координацията и баланса при пациенти, които са изложени на висок риск от падания.

Физиотерапията може да ви помогне да се възстановите след инсулт

Често има загуба на частично движение след удар. ФТ може да помогне за укрепване на тялото ви, за да подобри стойката, баланса и също така помага на пациентите да бъдат по-независими в дома. Това може да помогне за намаляване на тежестта от ежедневните дейности.
#dvaбутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн