Задържаха под стража 42-годишен за кражба

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.К., на 42 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 24.07.2018 г. в Стара Загора отнел чужди движими вещи – мобилен телефон със СИМ карта в него, на обща стойност 221 лв., от владението и без съгласието на собственика, с намерение противозаконно да бъдат присвоени, като кражбата представлява опасен рецидив – престъпление по чл.196 ал.1 т.1, вр.чл.194 ал.1, вр.чл.29 ал.1 б.Б от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че на 24.07.2018 г. обвиняемият бил в Стара Загора. Докато се разхождал из града, той влязъл в незаключеното жилище на пострадалата и отнел мобилния й телефон. По-късно заложил телефона, а получените парични средства похарчил за лични нужди.

Обвиняемият е криминално проявен и многократно осъждан за престъпления от общ характер, като е изтърпявал различни по вид и размер наказания. С.К. е бил освободен от затвора през октомври 2017 г.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че С.К. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо С.К. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#
evr

сподели бутон


echo
Copyright © 2021 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн