Общински съветник почерпи за рождения си ден обитателите на Дома за стари хора на Старозагорските бани

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
647676862Общинският съветник от гражданска група “Истината за Стара Загора” Янко Янков навърши на 12 август 41 години. Вече пета година подред вместо да празнува с приятели рождения си ден, той организира партита и почерпки на деца без родителска грижа. Вместо да получава подаръци, общинският съветник раздаваше подаръци на децата от домовете.

Тази година от нестандартното празнуване бяха зарадвани не деца лишени от родителска грижа, а родители, лишени от грижата на децата си. Става въпрос за дома за стари хора на Старозагорските минерални бани. В дома са трайно настанени над 100 човека. Има хора, които са неподвижни и на легло. Всички тях Янко Янков почерпи с най-желаните и най-липсващите от трапезата на българския пенсионер сладки работи и плодове.

Всеки един от близо стоте пенсионери в старческия дом беше почерпен с ябълки и банани, шоколадови рула, кроасани, бисквити, шоколади, безалкохолни напитки и, естествено, 6 големи торти със свещички. Всички възрастни хора бяха приятно изненадани от милия жест и се радваха на вниманието към тях, защото, както се изразиха част от работещите в дома, повечето от хората там са изоставени сами и никой не идва да ги вижда.

“Според мен тези изстрадали хора се зарадваха повече на вниманието и че някой се е сетил за тях, отколкото на подаръците – сподели Янков. – Трябва да се организират групи от млади хора и да се ходи на доброволни начала да се обръща внимание на пенсионерите по старческите домове. Дори 5-минутен разговор и капка внимание ще е повече за тях и от най-големия подарък.”
#

споделяне на връзка

Етикети:

echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн