Консултациите за състава на Общинската избирателна комисия в Стара Загора ще се проведат на 16 август 2019 г. (петък)

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
__Obshtinata 365 2019На 16 август (петък), от 10.00 часа в зала 2 в сградата на Общинска администрация Стара Загора, бул. “Цар Симеон Велики” № 107, ще се проведат консултации за определяне на състава на Общинската избирателна комисия, във връзка с подготовката и произвеждането на избори за общински съветници и кметове на 27 октомври 2019 г.

Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров е изпратил покана за участие в консултациите до ПП ГЕРБ, Коалиция “БСП за България”, коалиция “Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО”, ПП “Движение за права и свободи”, ПП “Воля”, коалиция “Демократична България – обединение” (“Да, България” и КП, и ДСБ).

В поканата се казва следното:

“В публичните консултации участват парламентарно представените партии и коалиции, както и партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени.

От участниците в консултациите се очаква да представят писмено предложение за състава на Общинската избирателна комисия, заверено копие от удостоверението за актуално правно състояние на партията, издадено не по-рано от 16.07.2019 г. (датата на насрочване на изборите), както и други документи.

Съгласно решение на ЦИК от 9 август 2019 г. Общинската избирателна комисия в Стара Загора ще е 13-членна, включително председател, двама заместник-председатели и секретар. Съотношението между партиите и коалициите е следното: ПП ГЕРБ – 5-ма членове, коалиция “БСП за България” – 4-ма членове, коалиция “Обединени патриоти” – 2-ма членове, ДПС – 1, “Воля” – 1. Извън този брой коалиция “Демократична България – обединение” има право на 1 член. В случай, че изброените партии и коалиции са направили предложения за всичките членове, на които имат право, общият брой на членовете на ОИК става 14 (четно число). Затова парламентарно представената партия или коалиция с най-голям неоползотворен остатък предлага още един член на ОИК. В случая това е партия ДПС. По този начин ОИК – Стара Загора става 15-членна.”
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн