Задържаха под стража 20-годишен, управлявал автомобил без издадена шофьорска книжка

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Б.П., на 20 г., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че на 6.08.2019 г. в Стара Загора е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил марка „Рено“ без свидетелство за управление на моторно превозно средство, като деянието е извършено в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото – с наказателно постановление, издадено от Началник сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Стара Загора, влязло в сила на 18.04.2019 г. – престъпление по чл.343в, ал.2 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното бързо производство е установено, че на 6.08.2019 г. обвиняемият Б.П. бил в Стара Загора. Той бил неправоспособен водач, като нямал издадено свидетелство за управление на моторно превозно средство и регистрирани категории, но въпреки това за пореден път управлявал лек автомобил. Обвиняемият бил спрян за проверка и било установено, че разполага само с документи за автомобила, но не и такива, доказващи правоспособност на водач на превозно средство.

Обвиняемият Б.П. е криминално проявен и осъждан за извършено от него умишлено престъпление от общ характер (управляване на превозно средство след употреба на алкохол). Деянието на 06.08.2019 г. е извършено в изпитателния срок на предходното му осъждане.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Б.П. е извършил престъплението, за което са привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Б.П. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#dvaбутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн