Сигнали на Горещия телефон на Община Стара Загора, 5-8 август 2019 г.

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 5 до 8 август са отчетени малко над 270 сигнала. Граждани са информирали за над 40 неправилно паркирани МПС в града. Оплаквания има от силна музика от автомобили в района на паркинга на Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора“ и гонки по площад „Берое“.

Докладна записка е съставена след проверка по сигнал за поставени ръчно сглобени пейки пред блок 3 в кв. „Самара“ и силно замърсяване с отпадъци около тях.

Компрометирани елементи на детска площадка в кв. „Кольо Ганчев“ са подновени, проверка е извършена и предстои рехабилитация на съоръжение и в детския кът до блок №55 в кв. „Три чучура“. Забележка е получил водач на градски автобус след сигнал от гражданин за грубо отношение от страна на шофьора.

За бездомни кучета е сигнализирано в района на кварталите „Самара“, „Железник“, „АПК“, Студентски град, както и по улиците „Сава Силов“ и „Загоре“. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни. Извършена е проверка по сигнал за свободно разхождане на домашни кучета до блок №18 в кв. „Три чучура“, както и след оплакване от силен лай от домашни любимци в двор на къща на ул. „Ген. Столетов“.

Десетки са оплакванията от силна музика от заведения и домове. За шумни компании на открито също са постъпили множество сигнали.

Граждани са съобщили още за липса на улично осветление, счупено стъклено пано на автобусна спирка „V ОУ“, необходимост от косене на трева и санитарна сеч на дървета. Информация е постъпила още за липсващи елементи от парковата мебел в пространството около „Баня Пиперка“.

Община Стара Загора е реагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
#nov

сподели ме


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн