„Август е музика“ продължава и тази вечер с концерт на Mike sax и X–key на сцена „Фонтани“ от 20.00 часа пред Община Стара Загора.

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Mike sax и X–key – концерт на Милен Стойков (саксофони и флейта) и Джаз формация: Илия Тенев – клавишни инструменти, Радослав Терзиев – бас китара и Ленко Драганов – ударни инструменти

Милен Стойков (Майк Сакс) е саксофонист, флейтист и аранжор. Гастролира в Австрия, Германия, Щвейцария, Скандинавските страни и Китай. Ориентиран е предимно в днешния смуут джаз и фюжън. В този стил той намира своите съмишленици от квартета X-key. Формацията е основана от Ленко Драганов (барабанист, композитор и тонрежисьор) и Илия Тенев (клавишни инструменти).

Бас китаристът Радослав Терзийски и младият пианист Никола Панчев оформят убедително съвременното звучене и концепция на състава. Многобройни са участията им в джаз фестивали и лайф клубове в страната. Тази година са част от заключителната вечер на Джаз фест Банско. Програмата им е повлияна от имена като Браян Кълбертсън, Джеф Лорбър, Ричард Елиът, Грувър Уашингтън, Майкъл Лингтън.

Очакваме Ви!

IMG_7286IMG_7259

IMG_7254IMG_7184
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн