Задържаха под стража 20-годишен за управление на автомобил след употреба на наркотични вещества

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Д.И., на 20 г., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че на 01.08.2019 г. в Стара Загора е управлявал л.а. “Фиат” след употреба на наркотично вещество – метамфетамин, установено по надлежния ред с техническо средство, като деянието е извършено повторно, след като е осъждан с влязла в сила присъда на Районния съд в Димитровград за деяние по чл. 343б, ал.3 от НК – престъпление по чл.343б, ал.4 във вр. чл. 343б,ал.3 от вр.чл.28,ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното бързо производство е установено, че на 01.08.2019 г. Д.И. бил в Стара Загора. Той управлявал лек автомобил, марка “Фиат“. Обвиняемият бил спрян за проверка и при тестване за употреба на наркотични вещества тестът отчел наличие на метамфетамин в организма на Д.И.

Обвиняемият Д.И. е осъждан за престъпление по чл.343б,ал.3 от НК – управление на МПС след употреба на наркотични вещества. Деянието на 01.08.2019 г. е извършил в изпитателния срок на предходното осъждане.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Д.И. е извършил престъплението, за което са привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#mmpoбутони за споделяне


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн