Красимира Чахова със сребро от Европейските мастърс игри в Торино

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
20190730_131017european-masters-games-2019-2Зам.-кметът на Стара Загора Красимира Чахова спечели сребърен медал в дисциплината 2000 м стийпълчейз на IV-те Европейски мастърс игри, които се провеждат от 26 юли до 4 август в италианския град Торино. Шампион в дисциплината е представителката на Русия Олга Савойская.

„Щастлива и доволна съм от представянето си. За мен това беше едно дълго и трудно завръщане на пистата. След последното ми участие на Световните мастърс игри в Оуклънд, Нова Зеландия през 2017 г., 6 месеца лекувах контузия в „ахилеса”, възстановяването беше тежко и бавно. Докато преди шест години на Световните мастърс игри на същия стадион „Примо Небиоло” спечелих пълен комплект медали, сега целта ми беше да съм здрава и да мога отново да се състезавам”, коментира Чахова.

„До края на игрите очаквам с останалите старозагорски спортисти да спечелим още медали. Николай Трънков ще стартира на 800 м, а представителите ни в бадминтона са Христо Михалев, Митко Чавдаров и Нася Иванова”, каза още тя.

В Европейските мастърс игри в Торино участват над 10 000 спортисти от 60 държави в 32 вида спорт, и 3 параолимпийски спортни дисциплини. На тях се представят и състезатели от Индия, Южна Африка, Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия, Япония, Аржентина, Китай, Бразилия, Сингапур, Мексико, Канада, САЩ, Малайзия и Монголия. Най-възрастният е чехът Вацлав Хейда – на 93 г., участник в лекоатлетическите дисциплини.

Европейските ни шампиони на бадминтон-двойки Пламен Михалев и Тихомир Киров пропускат игрите заради предстоящото след седмица Световно първенство за ветерани в Полша.
#

nov

сподели ме


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн