ГЕРБ издигна кандидатурата на Живко Тодоров за трети кметски мандат в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
В листата за общински съветници да влязат шестима непартийни кандидати с утвърдени имена в бизнеса, инженерните специалности, медицината, културата и спорта, предложи Живко Тодоров
*
P1400986P1400982Участниците в провеждащото се тази вечер в конферентната зала на хотел “Мериан палас” Общинско събрание на партия ГЕРБ – Стара Загора издигнаха единодушно кандидатурата за трети пореден кметски мандат на настоящия градоначалник Живко Тодоров. Препълнената зала го подкрепи без нито един глас “Против” или “Въздържал се”.

“Един град има перспективи, когато кметът, структурата на ГЕРБ, общинските съветници и гражданите са заедно – каза при откриването на събранието общинският партиен лидер и зам.-председател на Народното събрание Емил Христов. – Това е формулата, която ще ни помогне да продължим да работим с ускорени темпове. Предизвикателството пред нас е да изпреварваме проблемите и въпросите, които хората и животът поставят пред нас, и да ги решаваме, преди да са възникнали. Имаме сили, имаме опит и знания, и можем да го направим” – категоричен бе общинският председател на ПП ГЕРБ в Стара Загора.

“Ние трябва да създадем предпоставки успешната ни работа и развитието на Стара Загора да продължи. Единственото име, което ни обединява, и което решихме да номинираме за кмет на Общината, е това на г-н Живко Тодоров” – обяви председателят на групата общински съветници на ГЕРБ Николай Диков. Залата посрещна номинацията му с продължителни ръкопляскания.

Новото, което предложи за предстоящите местни избори Живко Тодоров, е в листата на кандидатите за общински съветници да влязат непартийни кандидати, изявени специалисти от различни сфери, утвърдени имена в професиите си, нечленуващи в ПП ГЕРБ.

“Старал съм се винаги да имаме добър екип в Стара Загора. Да имаме отбор, който да е отборът на Стара Загора, а не само на ГЕРБ. Зад който да застанат всички и който да работи, за да стане градът едно по-добро място за живеене. Само конкретните резултати могат да оправдаят всички наши усилия в политиката и нашето присъствие тук” – сподели Живко Тодоров с участниците в събранието. Той призна, че е размишлявал трябва ли да се кандидатира за трети път като градоначалник.

“През последните 4-5 месеца разговарят с много старозагорци – и от ГЕРБ, и от други партии, с бизнеса, с представители на неправителствения сектор – допълни Живко Тодоров. – Видях у тях една голяма енергия на хора, които искат да участват в един здрав и силен отбор, който да работи за града си. Именно тази тяхна енергия ме мотивира и мен да бъда начело на битката, която предстои да поведем. Защо е важно за мен това? Тази вечер на събранието няма да говорим за проекти, за ремонти, за това, което предстои да се прави в Общината. Това ще го направим, когато си представяме предизборната програма.

Но тази вечер искам да поговорим за това, как виждаме нашия град и какво по-различно ще предложим на хората. От срещите на мен ми стана ясно, че Стара Загора има много качествени професионалисти. Част от тях са при нас в ГЕРБ, но друга част не са.

Затова реших да представя пред вас идеята ми за номинация на няколко човека, които не са членове на партията, но в живота си с това, което са правили, са си заслужили доброто име. Затова съм поканил тези хора, които смятам, че ще помогнат не само на ГЕРБ, но ще помогнат и на Стара Загора – да имаме едно по-добро, качествено управление, и в Общинския съвет да имаме една по-добра представителност. Защото през последните 4 години на нас, например, в Общинския съвет ни липсваше един архитект. Липсваше ни лекар. Липсваше ни представител на бизнеса, който да води активна комуникация. Липсваше ни човек от културните среди – каза Живко Тодоров. – Затова Ви представям няколко човека, които считам, че ще бъдат позитив за листата на ГЕРБ, ако ги включим в нея, за бъдат избрани и да работим с тях.”

P1410003Шестимата поканени в листата на ГЕРБ специалисти са:

* Мария Жекова (втора отляво на снимката) – представител на бизнеса. Електроинженер по образование, завършила Техническия университет в София, а преди това – Електротехникума в Стара Загора. Управлява фирма за опаковки със 196 човека. Работните заплати в нея са над средните в страната. Семейна, с две деца и 4 внука.

* Ваня Михайлова (трета отляво на снимката) – също от средите на бизнеса, експредседател на Зонта клуб – Стара Загора, член на Контролния съвет на КРИБ – Стара Загора. Включва се активно в различни социални проекти и благотворителни дейности. Ръководи фирма за внос и износ на метал и метални изделия, водеща в бранша на национално ниво.

* Дарин Петков (втори отдясно на снимката) – директор на Държавния куклен театър в Стара Загора, направил културната институция №1 сред сродните й в България. Женен, с две деца и две внучки.

* Доц. д-р Емил Славов (първи отляво на снимката) – доктор по медицина и доцент по имунопатология и алергология към Медицинския факултет на Тракийския университет, още две магистратури по управление и контрол на условията на труд и по здравен мениджмънт. Завършил бившата Френска гимназия в Стара Загора. Има и собствен бизнес – управител е на служба по трудова медицина и медицински център. Ръководи персонал от 30 души. Член е на различни неправителствени организации.

* Тихомир Трифонов (трети отдясно на снимката) – активен спортист, най-успешният треньор на шампиони по културизъм в България, собственик на фитнес зала в Стара Загора.

* Архитект Мартин Паскалев (първи отдясно на снимката) – млад човек, член на Камарата на архитектите – Стара Загора. Работи в частния бизнес. Завършил е Математическата гимназия в Стара Загора и УАСГ – София. В Стара Загора работи отново от 6 години насам.

По време на общинското събрание бяха представени и подкрепени за участие в местните избори и 15 кандидати за кметове на кметства. Номинирани за общински съветници са както нови лица, членове на ГЕРБ, така и досегашни представители на партията в местния парламент.

До 10 август е срокът, до който във всички 11 общини от Старозагорска област трябва да бъдат направени номинации за кметове и общински съветници. Окончателното решение за кандидатите ще бъде взето от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

P1400990P1400976
P1400978P1400980
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн