Директорът на Старозагорската опера Огнян Драганов – с орден “Св. апостол Карп” I степен за 55-я си рожден ден

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_6957IMG_6954С изпълнение на хора към Катедралния храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ с диригент Мария Колева започна във вчерашния неделен ден – 28 юли 2019, отбелязването на 55-тия рожден ден на директора на Държавна опера – Стара Загора Огнян Драганов. В негова чест дверите на Митрополитския дом отвориха врати както за официални гости, така и за десетки граждани.

„Изказвам огромна благодарност към Вас, за Вашето трудолюбие, за Вашата всеотдайна любов към изкуството. Благодаря Ви, че не се отделихте от църквата и й позволихте да влезе в Старозагорската опера! Благодаря Ви, че ми връчихте диригентската палка, с която да дирижирам Моцартовия „Реквием“! Освен съименничеството ни сме свързани и с любовта, духовната връзка, че можем да бъдем заедно и да преуспяваме! Вие сте голям човек и постигнахте много!“ – обърна се към рожденика домакинът на събитието митрополит Киприан, минути преди да го награди с орден “Свети апостол Карп” I-ва степен за особени заслуги към БПЦ–БП, респективно към Старозагорската епархия.

„Благодаря Ви, че сте в Стара Загора, защото всички ние знаем, че можете да бъдете на много места по целия свят и много хора ще се гордеят, ако това е факт. Благодарим Ви, че направихте нещо по-различно, че върнахте многобройната публика в салона на Операта и че не забравяте нито едно кътче от региона“ – каза областният управител Гергана Микова.

Кметът Живко Тодоров пожела на Огнян Драганов да бъде здрав, успешен и винаги толкова истински приятел на Стара Загора.

„Община Стара Загора успя да възвърне благодарение на Вас своята слава – най-старата извънстолична опера и тя е разпознаваема не само в България, а и в една голяма част от света. Малцина могат да бъдат наречени Божии човеци, но Вие сте окрилен от Божията милост“ – приветства рожденика заместник-кметът Иванка Сотирова, която не пропусна да адмирира идеята на митрополит Киприан за отварянето на двора на Митрополията.

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова също се обърна към директора на Операта. „Познавам г-н Драганов от момента, в който той почука на вратата ми и попита дали имаме място за опера в Казанлък. Не само че имаме, но и общите ни проекти са много успешни. Днес, на рождения си ден, той отново ме посрещна с работа, но този път свързана с Бузлуджа. Това отново потвърждава, че големите проекти вървят с големите хора“ – каза Галина Стоянова.

Сред поздравилите Отнян Драганов бе и градоначалникът на община Гълъбово Николай Тонев, като едно от пожеланията му е градът, който управлява, да стане част от семейството на Държавна опера – Стара Загора.

„Идвайки в Стара Загора, се разделих от моето семейство и започнах един по-различен живот. В този град ме върна любовта ми към мястото, на което чух за първи път музика, усетих какво е да бъдеш обграден от различни хора. За мен правенето на изкуство е като правенето на любов – винаги трябва да има двама души, а любовта е безплатен Божи дар и се старая максимално много да я използвам. Благодаря на целия си екип, който върви с мен и ми вярва! Благодаря намитрополит Киприан, на институциите, на публиката ни, защото заедно успяваме!“ – не скри вълнението си по време на празника Огнян Драганов.

В края на вечерта бе прожектиран филмът „Мечтателят“, създаден специално от Тони Куцаров и Милен Ботев по повод 55-годишнината на Огнян Драганов.

IMG_6953IMG_6960
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн