По споразумение на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден 54-годишен мъж за бягство от затвора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо споразумение на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден П.П., на 54 г., за това, че на 8.08.2017 г., в град Стара Загора, като затворник, изтърпяващ наказание „лишаване от свобода” в затворническо общежитие от открит тип, е избягал – престъпление по чл.297, ал.1 от НК. Страните се споразумяват за извършеното престъпление на П.П. да му бъде наложено наказание „лишаване от свобода” за срок от седем месеца, което следва да бъде изтърпяно ефективно при „строг“ режим.

П.П. е осъден и за това, че на 8.08.2017 г., в град Стара Загора, в качеството си на длъжностно лице – „магазинер – лавка“ при търговски обект “служебно барче администрация “ към Държавно предприятие “ Фонд Затворно дело“ – Териториално поделение град Стара Загора, е присвоил чужди пари – сумата от 237 лева и вещи – фонокарти и др., всичко в общ размер на 503 лева – собственост на Държавно предприятие „Фонд Затворно дело“ – Териториално поделение Стара Загора, поверени му да ги управлява и пази в това му качество, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив, по смисъла на чл.29, ал.1, б.“а“ и б.“ б“ от НК, като до приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд присвоените пари и вещи са били внесени и заместени – престъпление по чл.205, ал.1, т.3 вр. чл.202, ал.2, т.2 вр.чл.201 вр. с чл.29, ал.1, б.“а“ и б.“б“ от Наказателния кодекс.

Страните се споразумяват за извършеното престъпление на П.П. да му бъде наложено наказание „лишаване от свобода” за срок една година, което следва да бъде изтърпяно ефективно при първоначален „строг“ режим.

Районен съд-Стара Загора е одобрил споразумение и е наложил на П.П. едно общо наказание, а именно най-тежкото от тях – в размер на една година „лишаване от свобода” при първоначален „строг“ режим.

Определението на Районен съд-Стара Загора е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.
Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#vikknov

бутон за сайт


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн