Бузлуджа `2019 – БСП чества 128 години от началото на организираното социалистическо движение у нас

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Sn_Buzludha (1)Хиляди социалисти от Старозагорска област ще се качат на Бузлуджа, за да участват в традиционния събор на 27 юли, събота, който ще отбележи 128-та годишнина от началото на организираното социалистическо движение у нас. Съборът се провежда под мотото „Бузлуджа`2019 – Единни за България”. Тържествата в м. „Историческа поляна” ще започнат с поднасяне на венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър и на барелефа на основоположниците на партията, политическият митинг е в 11:30 часа.

За да се включат в празника на БСП, 11-те общински партийни структури от област Стара Загора организират своите членове и симпатизанти да се качат до „Историческата поляна” под връх Бузлуджа.

Председателят на Областния съвет на БСП-Стара Загора Румяна Динева, председатели на общински съвети от областта, кметове и общински съветници на левицата са поканени да участват в тържественото заседание на Националния съвет. То ще се проведе в Габрово – символичният домакин на честванията, от 14 часа в общинската зала „Възраждане”. След това социалистите ще положат цветя на паметната плоча на Бузлуджанския конгрес, на паметника на Васил Априлов и Костницата на загиналите за свободата в Габрово. Оттам ще започне и колоездачното състезание за Купа “Бузлуджа” до връх Шипка. На Паметника на свободата ще бъдат поднесени цветя и венци и ще бъдат наградени победителите в 4-те категории и специалното отличие на името на Васил Дянков в състезанието. В честването ще се включат социалисти и симпатизанти на левицата, спортисти, гости, младежки организации и граждани от цялата страна.

На историческия връх Бузлуджа на 27 юли по време на Националния събор ще бъде обявен и носителят за 2019 г. на Националната награда за политическа журналистика и публицистика „Георги Кирков-Майстора“.

По време на традиционния събор на левицата на Историческата поляна под връх Бузлужда на 27 юли 2019 г. участие в тържествената програма ще вземат Николина Чакърдъкова и Неврокопският танцов ансамбъл, както и духовият оркестър “Виво Монтана”, град Монтана.

Програма на Националния събор на БСП
БУЗЛУДЖА `2019 – Единни за България

26 юли, петък

14.00 – 16.00, гр. Габрово (Зала „Възраждане, Община Габрово)
* Заседание на НС на БСП с участието на областни и общински председатели, кметове и общински съветници

16.00 – 16.25, Габрово
* Поднасяне на цветя и отдаване на почит пред паметната плоча на Бузлуджанския конгрес, паметника на Васил Априлов и Костницата на загиналите за свободата.

16.30 – 18.00, гр. Габрово
* Колоездачно изкачване от Габрово до Шипка за Купа “Бузлуджа 2019″

18.00 – 19.00, Паметника на Свободата на вр. Шипка
* Награждаване на победителите в колоездачно състезание за Купа “Бузлуджа 2019″; награждаване в 4 категории и специално отличие на името на Васил Дянков.
* Ритуал за поднасяне на венци и цветя в чест на боевете при Шипка по време на Руско-турската война (1877-1878) и на 141-ата годишнина от Освобождението на България.

27 юли, събота

10.30 – 11.00, Историческа поляна
* Поднасяне на венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд.

10.45 – 11.30, сцената на Историческата поляна
* Художествена програма, първа част – Вокална група ”Щурчета” и Духовият оркестър „Виво Монтана“

11.30-12.15, сцената на Историческата поляна
* Национален политически митинг. Слово на Корнелия Нинова – председател на НС на БСП.

12.30-14.00, сцената на Историческата поляна
* Художествена програма, втора част – Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл

13.30 – 14.30, поляната над хижа „Малка Бузлуджа”
* Младежка дискусия „Оставам в Българя! Променям своята община!

14.00 – 17.00, Историческата поляна
* Срещи на членове на ИБ на НС на БСП и народни представители с участници в Националния събор от общините и областите
#


бутон за споделяне


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн