Внесоха в съда обвинителен акт спрямо 33-годишен за съучастие в телефонни измами

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура – Стара Загора внесе в съда обвинителен акт спрямо Д.Д., на 33 г., за това, че в периода от 4.05.2018 г. до 12.05.2018 г. в с.Хрищени и с.Преславен, общ.Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, в съучастие като помагач с неустановени по делото лица, с цел да набави за себе си и за другиго имотна облага, поддържал заблуждение у другиго, а именно:

* на 4.05.2018 г. в с.Хрищени, общ.Стара Загора, подпомогнал неустановените лица да поддържат заблуждение у другиго – непозната жена, че се провежда полицейска операция за задържане на телефонни измамници и че трябва да плати сума, която ще послужи за залавяне на престъпниците от органите на МВР, и с това й причинил имотна вреда в размер на 4000 лв.,

* както и за това, че на 12.05.2018 г. в с.Преславен, общ.Стара Загора, подпомогнал неустановените лица да поддържат заблуждение у друга жена за това, че се провежда полицейска операция за задържане на телефонни измамници и че трябва да плати сума, която ще послужи за залавяне на престъпниците от органите на МВР, и с това й причинил имотна вреда в размер на 1200 лв., както и да предаде златни накити, вещи и пари на обща стойност 1701 лв. – престъпление по чл. 209, ал.1, вр.чл.26, ал.1, вр.чл.20, ал.4, вр.ал.1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Д.Д. бил пуснал обява в интернет, че си търси работа. Така с него се свързал непознат мъж, който му предложил да пътува до определени места, за да пренася пратки. Установено е, че на два пъти обвиняемият взел чанти, които били с поставени парични суми от пострадалите жени. По делото са извършени разпити на свидетели, изготвени са експертизи и др. Предстои Районен съд – Стара Загора да насрочи първо заседание.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн