Разследват отровителството на животни в района на Аязмото под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура – Стара Загора образува досъдебно производство за проявена жестокост към гръбначно животно – куче, като е причинена противозаконно смъртта му, по начин и със средства, опасни за живота на хора и животни (чрез отрова) и по особено мъчителен начин за животното – престъпление по чл.325в,ал2,т.2 вр.ал.1 от Наказателния кодекс. Досъдебното производство е образувано след извършена проверка по постъпили писмени сигнали.

Установено е, че на 28.06.2019 г., в гр. Стара Загора, в парк „Митрополит Методи Кусев“, гражданин разхождал домашния си любимец – куче. След като се прибрали състоянието на животното рязко се влошило. При потърсена помощ от специалист – ветеринар, се установило, че кучето е отровено. По-късно животното починало. Собствениците подали сигнал в полицията.

Полицейските служители извършили проверка на място в парка, където в близост до детска площадка намерили разпръснати бисквити, за които има съмнение, че са били залети с отровно вещество или в тях е било поставено такова, като кучето ги е консумирало. По досъдебното производство е назначена химическа експертиза, която да установи веществото, предизвикало смъртта на животното, ветеринарно-медицинска експертиза и др.

Разследването по досъдебното производство се провежда под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора. Към момента се проверяват всички версии и се извършват неотложните процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, назначаване на експертизи и събиране на писмени доказателства.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#vikknov

бутон за сайт


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн