Община Казанлък и местният бизнес възстановиха покрива на ударената от мълния къща

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
2 (3)edfКметът на Община Казанлък Галина Стоянова изпълни обещанието си да подпомогне възстановяването на дома на Красимира и Михаил в Казанлък. Къщата им пострада от гръмотевични бури през нощта на 2-ри срещу 3-ти юни. Тогава две мълнии поразиха сградата и след силния пожар покривът бе напълно унищожен.

Още на следващата вечер пострадалите казанлъчани бяха настанени в общинско жилище, а от тази сутрин, месец и половина след трагедията, новият покрив, изграден с подкрепата на местния бизнес, вече е факт. Казанлъшките фирми откликнаха на призива на кмета и се обединиха в общата кауза да обезопасят постройката и да върнат надеждата на семейство Иванови.

„Възстановяването на покрива стана с дарителски средства – разказа Галина Стоянова. – Ролята на Общината беше да осигури материалите, връзката с хората, които искат да помогнат, да направим организацията с проектиране на конструкцията, да организираме работата на място и да осигурим къде да нощуват стопаните на къщата. Така че Община Казанлък не е отделила нито стотинка от бюджета си, но подпомогна процеса с логистика, с експертна помощ и координация. Постигнато е това, което най–много плашеше стопаните – че дъждовете са много, а къщата няма покрив. Е, вече имат покрив”.

15 казанлъшки фирми дариха труд и строителни материали в общ размер на 23 200 лв. за възстановителните дейности. На семейство Иванови им предстои да се захванат с ремонта на пострадалите помещения във вътрешността на къщата.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн