Общинският съветник Янков инициира проверка на храната в старозагорските детски градини

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*

Янко Янков

Янко Янков

Общинският съветник Янко Янков от групата “Истината за Стара Загора” започва проверка на храните, които консумират децата в детските градини. Той е пуснал питане до кмета относно фирмите, спечелили търговете за доставка, сумите по сключените с тях договори и марките продукти, които се доставят в детските градини. Тази проверка е провокирана от множество сигнали към него от директори на детски градини, персонал от кухнята и притеснени родители. Сигналите са за зеленясало и лепнещо пилешко месо, имитации на млечни продукти, храни, пълни с палмово масло и други подобни. Проверката започва и след публикации в информационни сайтове, които алармират за същите проблеми в други градове.

Припомняме, че Янков направи проверка на общинските жилища и комисия, на която той беше председател, откри много нарушения, като вече има пуснат сигнал в прокуратурата. Сега наред са храните в детските градини.

“Считаме за напълно неприемливо здравето на децата да бъде поставяно под риск. В последните години страната ни устойчиво заема челните места в класации по затлъстяване сред децата. Некачествената храна води след себе си редица рискове, сред които наднормено тегло, обездвижване, витаминни дефицити и съответно развитие на различни видове заболявания. Децата ни са най-важното нещо и тяхното здраве е задача номер едно на нашето общество, коментира общинският съветник Янков.

“Разчитам на подкрепа от всички, защото само ЗАЕДНО МОЖЕМ да осигурим децата ни да получават качествена храна”, завърши той.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн