8 месеца ще лежи 40-годишен за домашно насилие

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо споразумение на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден Ч.С., на 40 г., за това, че в периода от 01.03.2019 г. до 02.03.2019 г., в град Стара Загора, противозаконно е лишил от свобода 36-годишна жена, като я държал заключена и вързана със сезал за китката на ръката, против волята й в къща в гр. Стара Загора, като деянието е извършено в условията на домашно насилие – престъпление по чл. 142а, ал.4 вр. ал.1 от НК,

и за това, че на 01.03.2019 г., в град Стара Загора, се е заканил с убийство на същата жена, като използвал думите “с ножа ще те убия, ще почна с ножа да те режа и няма да гледам къде те режа“ и това заканване е възбудило основателен страх за осъществяването му, като деянието е извършено в условията на домашно насилие – престъпление по чл.144, ал.3 вр. ал.1 от НК

.и за това, че на 01.03.2019 г., в гр. Стара Загора, причинил на 36-годишната жена лека телесна повреда, изразяваща се в контузия на лицето, главата, гръдния кош и крайниците, мозъчно сътресение, разкъсно – контузни рани по главата, кръвонасядания и отоци по рамото и др., причинили временно разстройство на здравето извън случаите на чл. 128 от НК и чл.129 от НК, неопасно за живота, като деянието е извършено в условията на домашно насилие – престъпление по чл. 131, ал.1, т. 5 а вр. с чл.130, ал.1 от Наказателния кодекс. Ч.С. и пострадалата 36-годишна жена са съжителствали на съпружески начала.

Районен съд-Стара Загора е наложил на Ч.С. наказание от осем месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим.

Споразумението между Районна прокуратура-Стара Загора и обвиняемия е одобрено от Районен съд-Стара Загора, не подлежи на протест и обжалване и е влязло в сила.

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив
#

share button


echo
Copyright © 2021 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн