Работи се по пускането на кръглия фонтан и водното огледало в парк “Зеления клин”

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Осем фонтана в Стара Загора носят прохлада и настроение
*
Zeleniat klin 2 shadravanZeleniat klin 3 kaskadaВ работните дни – от 17.00 до 22.30 часа, и в почивните – от 9.00 до 22.30 часа, през летните месеци водната атракция на площада пред Община Стара Загора ще носи настроение и прохлада.

Цветните фонтани бяха изградени в рамките на проекта за обновяване на площадното пространство. След приключване на ремонтните дейности и стартирането на водната система площадът пред сградата на общинската администрация стана притегателно място за срещи и отмора на старозагорци от всички възрасти.

Общо осем фонтана в града радват жителите и гостите на Стара Загора. За тяхната поддръжка отговаря общинското звено „Озеленяване и комунални дейности“.

Работи се по отстраняване на проблем с друга любима водна атракция – фонтана в парк „Зеления клин“. Установено е, че има пропадане на отводнителните тръби, което затруднява източването на водата и почистването на съоръжението. В тази връзка служители на „ОКД“ и „ВиК – Стара Загора“ в момента извършват рехабилитация на шахтите по ул. „Любен Каравелов“ и „Христина Морфова“.

Очаква се и водното огледало в същия парк да заработи отново. Имало е електрически проблем, който от местното дружество вече са отстранили.

fontan denDCIM100MEDIADJI_0128.JPG
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн