Осъдиха 53-годишен на 10 години затвор за многократни жилищни кражби в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден В.М., на 53 г., за това, че в периода 13.06.2017 г. до 17.07.2017 г. в Стара Загора, в условията на продължавано престъпление и опасен рецидив, чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот и чрез използване на технически средства, отнел чужди движими вещи на обща стойност 11 650,73 лв. от владението и собственост на различни граждани, както следва:

* на 13.06.2017 г. в Стара Загора чрез използване на техническо средство – подправен ключ, отнел чужди движими вещи – златни бижута, на обща стойност 2540 лв. от владението на собственика без неговото съгласие, с намерението противозаконно да ги присвои, като кражбата е извършена при условията на опасен рецидив;

* на неустановен ден през периода 28.06.2017 г. до 05.07.2017 г. в Стара Загора чрез използване на техническо средство – подправен ключ, отнел чужди движими вещи – златен ланец, златна халка, сребърен ланец, всичко на обща стойност 682,33 лв. от владението на собственика без неговото съгласие, с намерението противозаконно да ги присвои, като кражбата е извършена при условията на опасен рецидив;

* на 05.07.2017 г. в Стара Загора чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот – счупване на патрона на ключалката на вратата на апартамент и чрез използване на техническо средство – метален лост, отнел чужди движими вещи – преносим компютър, златна монета, златен синджир, златна халка и пари – сумата от 1000 лв., всичко на обща стойност 3328,40 лв., от владението на собственика без негово съгласие, с намерението противозаконно да ги присвои, като кражбата е извършена при условията на опасен рецидив;

* на неустановен ден през периода от 14.07.2017 г. до 16.07.2017 г. в Стара Загора, действайки при условията на опасен рецидив, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот – счупване на патрона на ключалката на вратата на апартамента и чрез използване на техническо средство – метален лост, направил опит да отнеме чужда движима вещ – преносим компютър, от владението на собственика без негово съгласие, с намерението противозаконно да го присвои, като деянието е останало недовършено поради независещи от дееца причини;

* на 17.07.2017 г. в Стара Загора чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот – счупване на патрона на ключалката на вратата на апартамента, и чрез използване на техническо средство – метален лост, отнел чужди движими вещи – пари – сумата от 5100 лева от владението на собственика без неговото съгласие, с намерението противозаконно да ги присвои, като кражбата е извършена при условията на опасен рецидив – престъпление по чл.196, ал.1, т.2 във вр. чл.195, ал.1, т.3 предл. първо и т.4 предл. второ във вр. чл.194, ал.1 във вр. чл.29, ал.1, б.“а“ и б.“б“ във вр. чл.26, ал.1 от Наказателния кодекс.

За тези престъпления на подсъдимия е наложено наказание “лишаване от свобода” за срок от 10 години при първоначален строг режим на изтърпяване на присъдата.

В.М. е предаден на съд и за това, че на 28.08.2017 г. в Стара Загора, в съучастие като съизвършител с К. К., на 44 г., чрез използване на техническо средство – подправен ключ, и моторно превозно средство – лек автомобил „Фолксваген Поло“, отнел чужда движима вещ – златен синджир на стойност 140 лева, от владението на собственика без нейно съгласие, с намерението противозаконно да я присвои, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив – престъпление по чл.196, ал.1, т.2 във вр. чл.195, ал.1, т.4, предл.първо и второ във вр. чл.194, ал.1 във вр. чл.29, ал.1, б.“а“ и б.“б“ във вр. чл.20, ал.2 във вр. ал.1 от Наказателния кодекс. За това престъпление на подсъдимия е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5 години, при първоначален строг режим на изтърпяване на присъдата.

На основание чл. 23 от НК Районен съд – Стара Загора е наложил на В.М. едно общо наказание в размер на 10 години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието.

Присъдата на Районен съд – Стара Загора подлежи на жалба и/или протест.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн