Грандиозна „Аида“ на Старозагорската опера – на античната крепост „Туида“ в Сливен

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Световният тенор и почетен гражданин на Сливен Камен Чанев в ролята на Радамес

 

Камен Чанев в ролята на Радамес

Камен Чанев в ролята на Радамес

Даниела Дякова в ролята на Амнерис

Даниела Дякова в ролята на Амнерис

На 14 юли от 21.00 часа късноантичната и средновековна крепост „Туида“ в град Сливен ще се превърне за първи път в оперна сцена, на която ще се разиграе вълнуващата история на операта „Аида“ от Джузепе Верди. Идеята е на световно признатия тенор и почетен гражданин на Сливен Камен Чанев, прегърната от Кмета на града Стефан Радев.

Грандиозната продукция на Старозагорската опера се подготвя специално за събитието. Режисьор на мегаспектакъла на операта „Аида“ е Огнян Драганов, монументалната сценография е дело на Тодор Демеров, а художник на част от пищните костюми – италианският майстор-сценограф и костюмограф Салваторе Русо. Впечатляващите балетни платна ще се осъществят с участието на балетната трупа на Старозагорската опера, както и деца от балетните школи „Адажио“ и „ПетиПа“ – Сливен. Хореографията е на Ромина Славова. Спектакъла ще дирижира главният диригент на Старозагорската опера Ивайло Кринчев.

Звезден солистичен състав ще изпълни главните роли – в ролята на Радамес ще се представи световно известният български тенор Камен Чанев. На родна сцена ще се изяви в ролята на Амнерис очарователното мецосопрано – гордост за своя роден град Сливен, Даниела Дякова. Брилянтното сопрано Таня Иванова ще гостува в ролята на Аида, великолепният баритон със завидна международна кариера Кирил Манолов – ще бъде в ролята на Амонасро, а в ролите на Рамфис и Царя на Египет зрителите ще се насладят на блестящите баси Ивайло Джуров и Александър Марулев. Участват още оркестър, хор, балет на Държавна опера-Стара Загора, представители на Прабългарската школа за оцеляване „Бага-тур“, деца от балетни школи „Адажио“ и „ПетиПа“ – Сливен.

Аида - видео

Камен Чанев – Ария на Радамес – видео

Билети на касите на:

Антична и средновековна крепост „Туида“

гр.Сливен, кв. “Ново село”, ул.”Проф. Д-р Боян Боянов” №3

Работно време:

до края на април  – от 09.00 до 18.00 ч. /без почивка на обяд и без почивен ден/

от 01.05. – от 09.00 до 20.00 ч. /без почивка на обяд и без почивен ден/

Тел. за контакт +359 895467289, е-mail: tuidacastle@gmail.com

Зала „Сливен“

гр.Сливен, ул. “Г. С. Раковски” № 2

Работно време от 09.00 до 17.00 ч. /почивни дни събота и неделя/

Тел. за контакт +359 895 300 370

#

сподели ме


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн